Næste:
Næste:

Tænk, hvis du kunne gøre dig selv og andre rigere

Tænk, hvis vi kunne gøre hinanden rigere: Hos Plata revolutionerer vi måden, vi investerer på

Har du ligesom mange andre danskere penge stående til ingen eller negativ rente? Og kan du lide tanken om at hjælpe andre samtidig med, at du selv tjener penge? Så læs med her.

1.000.000.000.000. kr.
Så mange penge står uudnyttet på danskernes konti

Deleøkonomien er marcheret ind i vores liv på langt de fleste områder, men på privatfinanserne mangler den stadig at gøre sit indtog.

Hvorfor benytter vi os ikke af muligheden for at kombinere deleøkonomi med investering?

Det spørgsmål stillede stifteren af Plata sig selv. For hvor deleøkonomien udmærker sig ved at benytte ubenyttede ressourcer, så har danskerne en uudnyttet ressource på deres bankbøger. Mere end 1.000 mia. kroner (+1.000.000.000.000) står på danske indlånskonti til ingen eller negativ rente. Det er virkelig mange penge.

Hvad ville der ske, hvis danskerne begyndte at investere og hjælpe hinanden med de penge, som de alligevel har stående på en indlånskonto til ingen rente?


Ejeren af pengene får ingen rente - faktisk tværtimod. For med negativ rente og stigende inflation bliver pengene mindre værd. Samtidig lånes pengene ud, gennem bankerne, til de danskere, der ikke har et overskud på deres konto. Så dybest set er det danskerne, der låner penge til og af hinanden, men de tjener bare ikke på det.

Men hvad er alternativet? Et aktiemarked, hvor anbefalingen typisk lyder, at man investerer langsigtet? Et obligationsmarked med næsten ingen rente? Hvad gør man så, hvis man skal bruge pengene indenfor en kortere periode?

Udlåning er også for private

Plata er et alternativ til dem, der har penge på kontoen, som de ønsker forrentet på kort sigt; faktisk helt ned til 6 måneder ad gangen. Uafhængigt af op og nedture på aktiemarkedet. Derfor har Plata skabt en dansk platform, hvor man nemt og sikkert kan udlåne og låne penge direkte af hinanden, baseret på en kontrakt og faste vilkår for begge parter. En platform der, ligesom Airbnb, formidler kontakten mellem to privatpersoner; men hvor det er boligudlejning hos Airbnb, er det pengeudlåning hos Plata. Du får renter, og den anden person får et billigere lån - eller omvendt. Plata vil skabe en verden med mere fair renter for dem, der låner penge, og ønsker at sikre, at almindelige danskere kan få positiv rente af deres penge.

Plata har skabt en dansk platform, hvor man nemt og sikkert kan udlåne og låne penge direkte af hinanden, baseret på en kontrakt og faste vilkår for begge parter.

En verden med privat pengeudlåning

Så hvad ville der egentlig ske, hvis det var dig og mig, der lånte og udlånte penge udenom bankerne? Hvis det betød, at den ene sparede, og den anden tjente penge? Hvad ville der ske, hvis danskerne begyndte at investere og hjælpe hinanden med de penge, som de alligevel har stående på en indlånskonto til ingen rente?

Kunne man forestille sig, at Danmark blev et mere rigt samfund? Eller at det ville revolutionere måden, vi investerer på?

Tænk hvis vi kunne gøre hinanden rigere uden at det koster noget.

Bliv klogere på Plata her.