Næste:
Næste:

Tv-serien 'Ringenes Herre: Magtringene' tager, som titlen antyder, afsæt i Ringenes Herre-universet. Serien får premiere på Prime Video 2. september. Foto: Prime Video

Med 'Ringenes Herre'-serie ruller Prime Video det tunge skyts ud

Med den længe ventede ‘Ringenes Herre’-serie på Prime Video ruller Prime Video nu deres helt store serie-kanon i stilling.

Tv-seriernes guldalder. Det er den alder, vi efterhånden har befundet os i siden starten af 2000’erne, hvor vi har kunnet blænde op for tv-serier, der i produktionsværdi både matchede og overgik det, vi var vant til at opleve i biograferne.

Kvaliteten af tv-serierne er ikke dalet siden. Tværtimod. Men som streaming-abonnenter er vi blevet forvænt. Serierne skal gerne være noget nært episke, hvis de for alvor skal kunne skabe hype, omtale og få os frem på det forreste af sofaen.

DR's egen serieekspert har vurderet, at serien kan komme op i den kategori, hvor den for rigtig mange vil gøre Prime Video til 'must have' streaming-tjeneste. Foto: Prime Video

Episk er dog muligvis lige præcis det ord, der beskriver ’Ringenes Herre: Magtringene’ bedst. Prime Videos seneste skud på fantasy-serie-stammen.

Serien har premiere 2. september, og som titlen antyder, er der tale om en genvækning af J.R.R. Tolkiens ikoniske ‘Ringenes Herre’-univers, hvor streaming-tjenesten efter alt at dømme ikke har sparet på noget.

6.500 overnattende fans
Det er den slags serie, der vil gøre Prime Video til en musthave streaming-tjeneste for rigtig mange. Det vurderede DR’s serieekspert, Kasper Lundberg, allerede tilbage i 2017, da første forlydender om serien begyndte at florere.

Indtil nu har folk kun set historien om Herskerringen. Men før den var der mange ringe, og vi er vildt begejstrede over at få lov til at fortælle den episke historie om dem alle sammen

Og meget tyder på, at han kan få ret i den vurdering. Forventningerne og forventningsglæden har nemlig været intet mindre end enorme, hvilket bl.a. har vist sig i den massive omtale, hver eneste trailer for fantasy-serien har skabt.

Serien foregår tusindvis af år før 'RIngenes Herre' og 'Hobitten'. - nærmere bestemt tiden, hvor magtringene blev smedet. Foto: Prime Video

På en fantasy-festival tilbage i juli blev der igen sat streg under seriens hype. Her havde ‘The Late Show’-vært og dedikeret fan af Tolkiens ‘Ringenes Herre’-univers, Stephen Colbert, inviteret et udvalg af seriens skuespillerensemble op til en snak på festivalens hovedscene. Derudover ville publikum få præsenteret en ny trailer samt få lov at se udvalgte scener fra seriens første sæson.

Det resulterede i, at 6.500 fans aftenen forinden valgte at overnatte ude foran hovedscenen, så de den efterfølgende dag kunne sikre sig adgang til eventet.

Før Frodo, Sam og Viggo
Ligesom i de ikoniske film foregår ‘Ringenes Herre: Magtringene’ også i Midgård, men tusindvis af år inden vi møder Sam, Frodo og Viggo Mortensens Aragon.

Serien starter ud i en fredstid, der kaldes Den Anden Alder, og vi vil både stifte bekendtskab med kendte og ukendte karakterer fra Tolkiens romaner. Det har J.D. Payne udtalt, der sammen med Patrick McKay har skabt tv-serien.

»Serien kommer til at flette alle de store historier sammen i Midgårds Den Anden Alder: Smedningen af ringene, den mørke fyrst Saurons begyndelse, den episke fortælling om øen Númenor samt det sidste forbund af mennesker og elverfolk«, siger han og fortsætter:

»Indtil nu har folk kun set historien om Herskerringen. Men før den var der mange ringe, og vi er vildt begejstrede over at få lov til at fortælle den episke historie om dem alle sammen«.

Med 'Ringenes Herre: Magtringene' har Prime Video rullet en af de helt store seriesatsninger ud. Foto: Prime Video

Alt peger altså på, at Prime Video med ‘Ringenes Herre: Magtringene’ for alvor har rullet sit allertungeste serie-skyts frem.

Start din gratis prøveperiode hos Prime Video her og vurder selv 2. september, når første afsnit af ‘Ringenes Herre: Magtringene’ får premiere.