Næste:
Næste:

Gaven for livet

Med til de smukke forårsdage hører konfirmationer. Smukke unge mennesker på vej ud i livet. En særlig begivenhed – hvor fejring og traditioner følges ad på en dag med ritualer, fest, mad og gaver. Men ligesom dagen er betydningsfuld, skal gaven også være det – en som man kan tage med sig gennem livet.


Kay Bojesens tidløse klassikere er den personlige gave til konfirmanden, der kan tages med som et smukt minde fra den store dag.

En personlig og kreativ pengegave

De fleste har været i en situation, hvor den kreative gaveidé udeblev. Det endte i stedet for med en hvid kuvert med penge i. De ikoniske dyr, biler og gardere fra Kay Bojesen er gaveidéer, der både er personlige og kan være et alternativ til den hvide kuvert. En pengegave kan sagtens være kreativ. Du kan for eksempel skrive en hilsen på Flodhesten og give den en pengeseddel i munden eller binde pengene bag på en Automobil og give den som gave.

Skriv en personlig hilsen til konfirmanden

Flodhesten er en populær figur hos både børn og voksne. Den var oprindeligt designet i 1955 til at holde styr på blyanten. I en ny version er Flodhesten, der er lavet af bøg, belagt med sort tavlemaling. Her kan du skrive din egen personlige hilsen til konfirmanden. Flodhesten er ca. 2 cm højere og bredere end den nuværende i sortimentet, der gør den let at tegne og skrive på. Det hvide tavlekridt medfølger i æsken. En Kay Bojesen klassiker, der vil følge sin ejer gennem hele livet.

Bind pengene på limousinen

Kay Bojesen var forud for sin tid, da han begyndte at producere moderne og tidløse legetøjsbiler i 1930’erne og 1940’erne. Den smukke limousine har Kay Bojesen designet i samarbejde med Ole Wanscher, og den kan ligesom de elegante, strømlinede biler fra denne tid fjerne taget. Løft taget af, og omdan legetøjsbilen til en fræk cabriolet eller en eksklusiv limousine. Limousinen i lys, ubehandlet eg måler 32 cm i længden.

Håndværk med tradition

Ligesom en konfirmation er fuld af traditioner, er Kay Bojesens smukke håndværk det også.

Kay Bojesen kaldte sig helst håndværker, frem for designer. Han blev verdensberømt for at skabe finurlige træfigurer med sjæl, humor og glimt i øjet. Mest kendt er måske de livsglade aber, men også andre trædyr er op gennem tiden blevet til klassiske samleobjekter hos både børn og voksne. Hans holdning var, at design skal være rundt, blødt og føles rart at røre ved.

Kay Bojesen har skabt de fantasifulde dyr med udgangspunkt i at ”linjerne skal smile”.

Kay Bojesen har skabt de fantasifulde dyr med udgangspunkt i at ”linjerne skal smile”. I sig selv gør det glad at modtage en gave, hvor grundtanken bag er positiv.

Det allerførste design på hylden

Kay Bojsens design fremstår i dag som ikoniske symboler på dansk design. En Kay Bojesen figur kan være det første stykke design, den unge stifter bekendtskab med, som kan indbyde til inspiration, fantasi og opfindsomhed, sådan som Kay Bojesens egen far, der snittede træfigurer til ham, ønskede at opmuntre sine børn til.

Konfirmationen er markeringen af en overgang fra barn til ungdom. Et Kay Bojesen designikon som konfirmationsgave kan være et symbol på dette. En gave som kan følge med fra hylden på ungdomsværelset og videre ind i voksenlivet.