Næste:
Næste:

Emily og Nikolaj i Idre Fjäll

Livstilsblogger Emily Salomon: Den lækre skiferie er lige om hjørnet

Der var både sublimt skiløb, romantik og lækker mad, da bloggeren Emily Salomon tog på forlænget ski-weekend i Idre Fjäll. Sammen med sin mand fik hun adrenalin på alpinpisterne, men blev særligt grebet af de naturskønne langrendsløjper.

 

Det populære svenske skisportssted Idre Fjäll ligger i Dalarna, 900 kilometer fra København og 580 kilometer fra Gøteborg. Idre fjäll har en rekordlang sæson. De første pister åbner allerede midt i oktober, og skisæsonen fortsætter helt ud i slutningen af april.

I marts sidste år tog bloggeren Emily Salomon og hendes mand Nikolaj på forårstur til Idre Fjäll, og de havde tre skønne dage med masser af sol, ski og smuk natur.

Skiløb og hundeslæde

Emily var positivt overrasket over de mange muligheder for skiløb i Idre Fjäll. Her er 26 lifter og hele 40 pister med forskellige sværhedsgrader. Lange, lækre skovpister til Emily og udfordrende nedfarter til Nikolaj, der har dyrket skiløb på højt niveau. Blandt andet Dalarnas stejleste pist, Chocken, der har en hældning på 46 grader, og som garanterer et højt tempo og et adrenalinkick af de store. Herudover er der en snowpark med rails, hop, bokse samt skicross-baner og suveræne langrendsspor.

Oplev de sneklædte fjeldlandskaber fra en hundeslæde

Emily er stor hundeelsker, og havde hun haft tid, ville hun have taget på udflugt med hundeslæde. Det er bare noget helt særligt at opleve de sneklædte fjeldlandskaber fra en slæde trukket af et helt kobbel ivrige hunde. Og har man lyst, kan man endda få lov at styre slæden selv. Man kan også opleve fjeldet fra hesteryg eller tage på en romantisk kanetur gennem sneen.

Ro på langrendssporet

Turen til Idre Fjäll blev også Emilys debut på langrendsski. Hun blev hurtig vild med den meditative skidisciplin.
”Det gav ro i sindet at glide stille gennem sneen – og med naturen helt tæt på. På langrendsskiene er der nemlig tid til at nyde de smukke landskaber og samtidig bruge kroppen, mens man glider og stager sig frem”.

Det gav ro i sindet at glide stille gennem sneen – og med naturen helt tæt på.

Idre Fjäll har et suverænt terræn for både nybegyndere og øvede. Her er 12 langrendsruter og 82 kilometer spor, hvor nogle er oplyste tidligt om morgenen og hen mod aften.

”Vi begav os ud på ruten Plattan 2. Knap 6 kilometer lang, overvejende flad og meget smuk. Og så stille. Langrend og alpint skiløb er to meget forskellige oplevelser, og lige så meget som jeg elsker sidstnævnte, lige så meget kunne jeg blive forfalden til de tynde turski,” fortæller Emily om sin debut på langrendsskiene.

Et rigtigt ski-hotel

Emily og Nikolaj boede på hotellet Pernilla Wiberg, der er ejet af den svenske skisportsstjerne af samme navn. Hotellet ligger lige ud til pisterne og er et såkaldt ”ski-in ski-out-hotel” og i det hele taget indrettet, så skiløberne har de bedst tænkelige forhold.

Ski-in ski-out-hotellet Pernilla Wiberg er indrettet specielt til skiløbere


”Pernilla  Wiberg har formået at skabe et hotel, hvor der tænkt på hver eneste detalje i forhold til de skiløbere, der gæster hotellet. Der er god og let tilgængelig skiopbevaring, og så er der tørreskabe på badeværelserne. Der er også en rart lille spa med massage og velværebehandlinger, hvis man er øm efter en lang dag på ski,” fortæller Emily Salomon og fremhæver også hotellets restaurant PW Bar & Kök.

”Virkelig, virkelig lækker mad! Jeg fik en mini-croissant med hummersalat (genialt i al sin enkelhed) til forret og siden en meget dejlig svamperisotto og Hr. Vang, der ellers er notorisk svær at imponere, var også mere end fornøjet over sin ret med rensdyr.”

Elgkød og kanelbullar

Emily og Nikolaj var i det hele taget begejstrede over det høje gastronomiske niveau på Idre Fjäll og krydrede deres skiløb med masser af lækre måltider.

”Vi fik utrolig dejlig mad, herunder min svenske livret elgkødboller med kartoffelmos, tyttebær og flødesovs. Og så fik vi også både vafler og kanelbullar, som det hører sig til på de kanter, når vi holdt fika-stop og tankede skibenene op med ny benzin”, fortæller Emily Salomon.

Emily var vild med de gode, friskbagte vafler på Fäbodcafét og frokosten på det hyggelige spisested Vildmarksnästet. Herudover var gourmetburgerne og fritterne på Torget Grill och Bar et stort hit.

Ski med baby

Emily glæder sig allerede til at komme tilbage til Idre Fjäll – og næste gang bliver det ikke kun i selskab med Nikolaj.

Emily havde en skøn kæresteweekend i Sverige, men bemærkede også de mange gode muligheder for børnefamilier og de mange skiskoler i området. Og det var ikke helt tilfældigt, at Emily rettede sin opmærksomhed på de glade børn på pisterne og skiområdets børnevenlige karakter. Emily var nemlig gravid, og en lille ”skibaby” hyggede sig i mors mave, mens Emily susede afsted på det sneklædte fjeld.

Emily Salomon på kærsteweekend - næste gang hun besøger Idre Fjäll bliver det når hende og kærestens skibaby er gammel nok til at skulle stå på egne ski.


”Det er virkelig en hyggelig og anbefalelsesværdig skidestination, der tilmed er relativt tæt på. Jeg tænker, at vi skal tilbage, når vores skibaby er gammel nok til at skulle stå på egne ski. Det er nemlig sådan et oplagt sted at tage hen med børn.”