Næste:
Næste:

Decemberhygge med god samvittighed

Juletiden er over os. For mange er det lig med travlhed og en overflod af fed julemad. Men med Too Good To Go kan du både gøre en indsats for din trængte pengepung og det store madspild, som følger i hælene på hjerternes fest.

 

December måned er spændt til randen med traditioner, særligt når det kommer til julemaden. Nogle sværger til and juleaften; andre til flæskesteg eller gås. Brun sovs, brunede kartofler, rødkål og selvfølgelig risalamande. Julen er hjerternes og mavesækkens fest, når det ene mundvandsdrivende fad efter det andet marcherer ind over juledugen.

Desværre bliver en betragtelig del af julegodterne ofre i forkælelsens navn og ender i stedet sine dage i skraldespanden. December er nemlig den måned i året, hvor madspildet i de danske husstande er allerstørst. Landbrug & Fødevarer beregnede sig i 2016 frem til, at ca. 70.000 ton fødevarer bliver smidt ud i julemåneden alene. Det svarer til 1.4 milliarder kroner.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Du kan sagtens skrue op for bæredygtigheden uden at gå på forkælelseskompromis, så årets sidste måned kan komme sin triste rekord til livs.

Genveje til samvittighedsfuld decemberhygge
Der er mange gode måder at gøre julen til en mere bæredygtig fest. Med appen Too Good To Go kan du nemt være med til at reducere madspild uden at gå på kompromis med juleglæden – og ikke kun i december naturligvis.

Men netop i denne måned er det tid til at mødes med vennerne, afholde formelle og uformelle julefrokoster og i al hast servere kulinariske forkælelser. Midt i travlheden, der sænker sig over december, kan Too Good To Go-appen hjælpe med nogle nyttige genveje.

Har du arbejdet over de sidste par dage og ikke fået bagt alt det brød, du havde planlagt, så fortvivl ej. Med appen kan du vælge brød af højeste kvalitet fra bagerier som Emmerys, Bodenhoff og Taffelbay. De godt fyldte lykkeposer kan du få til meget små penge – og brødet kan sagtens holde sig friskt, hvis du køber dagen før.

Du er selvfølgelig også nødt til at byde på drikkelse til sammenkomsterne. Det er efterhånden nogle år siden, du kunne nøjes med at købe en kasse Carlsberg og en flaske snaps og så glemme alt om den del af festen. Markedet er oversvømmet af spændende specialøl, der får juleenglene til at synge af fryd.

Webshoppen Too Good To Go Markedsplads, der er et supplement til appen, bugner  af alt fra specialøl, færdigblandede drinks, friske lemonader til et velvoksent udvalg af slik og snacks, som fås ekstra billigt. Så hvorfor ikke støtte kampen mod madspild, når du alligevel skal købe stort ind til julehyggen? Varerne kan enten hentes i Too Good To Go Huset på Frederiksberg, eller du kan få dem leveret  til nærmeste pakkeboks.

Drys magi over værtindegaven
Har du tænkt over, hvor mange planter, der må lade livet, når blomsterbutikkerne går på juleferie? Den gode nyhed er, at du kan nå at redde dem i Too Good To Go-appen – og her kan du virkelig gøre et farverigt kup. Køb en lykkepose og lad skæbnen bestemme, hvad værten eller værtinden skal forkæles med i år.

Kvitterede værten/værtinden med en fantastisk julefrokost med masser af timer ved det våde julebord, så kalder morgenstunden måske på en Treo og en rolig opstart. Tømmermændene har indfundet sig. Too Good To Go har kuren: Take away-brunch, som du kan tage med hjem under dynen. Hos blandt andet Scandic, Hotel Skt. Petri og Danhostel kan du gå amok i morgenmadsbuffeten og fylde en boks til randen med alverdens lækkerier.

Sidst, men ikke mindst – og de fleste af os rammer den: Julemuren! And, eller flæskesteg, fiskefileter og julekonfekt er godt i mindre doser. Men så får du brug for noget… Friskt. Her er der heldigvis også hjælp at hente i Too Good To Go-appen. Hent for eksempel en pose frugt og grønt hos en af de mange supermarkedskæder og gå all in på vegetarretterne. Eller “book” sen aftensmad som for eksempel en boks med sushi, når post-julefrokostsulten rammer ved 21-tiden.

Hvis du ikke er en af de 1,7 millioner mennesker, der allerede har hentet Too Good To Go-appen, kan du downloade den gratis i din app-store på både iPhone og Android og kaste dig ud i de mange muligheder, der med garanti findes i dit nærområde.