Næste:
Næste:

Kom i feriestemning og nyd naturskønne omgivelser: Her er Danmarks smukkeste badehoteller med havudsigt

Sommeren nærmer sig, og mange danskere planlægger at holde sommerferien herhjemme. “Heldigvis behøver man ikke at kigge langt efter danske destinationer, der emmer af sommer, og når man planlægger den perfekte danske sommerferie, er de danske badehoteller en sand klassiker,” udtaler momondos danske presseansvarlige, Lasse Skole Hansen

Rejsesitet momondo.dk har fundet seks af de smukkeste danske badehoteller med havudsigt

At bo på de bedste badehoteller i Danmark er som at foretage en tidsrejse. Tilbage til engang, hvor mobiltelefonerne ikke ringede, computere endnu ikke eksisterede, og hvor en kalender var lavet af papir og sjældent fyldt til bristepunktet.

Heldigvis er den tid ikke så fjern. Den findes stadig på de mange, dejlige badehoteller i Danmark.

momondo.dk kan du søge efter både hoteller, ferieboliger og billeje. momondo anbefaler, at du orienterer dig om afbestillingsreglerne, hvis dine planer skulle ændre sig.


1. Henne Mølle Å Badehotel - arkitekttegnet afslapning

Helt ude ved Vesterhavet, et stenkast fra Blåvand, ligger Henne Mølle Å Badehotel.

Er du til skøn natur er dette et af de badehoteller hvor du kan komme helt tæt på. Henne Mølle Å er nemlig placeret mellem klitter og hede, hvilket giver mulighed for de mest utrolige naturoplevelser.

Bygningen er arkitekttegnet af selveste Poul Henningsen i 1936. Han ville skabe et fristed, der helt nærmest ubemærket forsvandt i naturen nær havet. Det må siges at være lykkedes til fulde.

Find værelse på Henne Mølle Å Badehotel

2. Melsted Badehotel - Sov til lyden af havet mod klipperne

Bornholm er hjemsted for flere af Danmarks badehoteller, og Melsted Badehotel er blandt de bedste. Melsted badehotel har en historie, der strækker sig tilbage til 1930’erne. Dengang blev den firkantede hvide funkis-bygning opført. Med årene har man tilføjet annekser, så flere kan nyde et ophold, men den helt autentiske badehotelsoplevelse er stærkest i den oprindelige bygning.

Melsted ligger nær Gudhjem, med kig ud over en smuk strand, der i øvrigt har egen badebro. Naturen som omgiver hotellet er helt i særklasse, men solnedgangene og servicen er også i absolut topklasse for de, der vil ud af hamsterhjulet og kommet helt ned i tempo enten for et par dage eller endnu længere.

Find værelse på Melsted badehotel


3. Brøndums Hotel - Historiens vingesus i Skagen

Hvis man som mange af os har et ømt punkt for Anna Anchers malerier, er Brøndums Hotel et oplagt sted at tilbringe et par sommerdage. Anna Anchers farmor, Ane, var nemlig arving til “Brøndums Gård”, en prestigefuld købmandsgård, der i 1859 fik bevilling til at drive gæstgiveri.

Brøndums Hotel ligger centralt i byen, men stadig nær ved Skagens strande. I Skagensmalernes storhedstid var hotellet samlingssted for malerne, og H.C. Andersen aflagde også hyppigt besøg.

Nu til dags er hotellet stadig populært, også hos kunstnere, og det består af den gamle hovedbygning, men med tilføjelser i form af gæstehuse indrettet i historiske bygninger i nærheden - til dem, der ønsker endnu mere privatliv.

Find værelse på Brøndums Hotel

4. Hjerting Badehotel - Vadehavets skønhed

Hjerting Badehotels smukke hvide bygning er fra 1914 og ligger billedskønt ret op og ned ad stranden ved Ho Bugt. Fra hotellets mange vinduer kan man nyde den smukke strand og udsigten til solnedgange over Vadehavet. Hotellet kan arrangere et golf-ophold til en af de mange baner i området, og en dagstur til eksempelvis Fanø eller østerssafari på Vadehavet er kun en kort køretur herfra.

Find værelse på Hjerting Badehotel

5. Ballebro Færgekro - Forkælelse på sønderjysk

Desværre blev genforeningsfejringer aflyst i år, men har man appetit på et stykke med Sønderjylland, går man ikke galt i byen på Ballebro Færgekro: Udsigt til smukke Als fjord? Tjek. Lyse værelser med ro og afslapning i overflod? Tjek.

Er man til udflugter, og orker man forlade det smukke klassiske badehotel, sejler en lille færge dagligt til Als, hvor den sønderjyske idyl når nye højder. Perfekt til en cykel- eller biltur alt efter ferietemperament.

Find værelse på Ballebro Færgekro

6. Helekilde Badehotel - Sjællandsk klassiker

Blandt sjællændernes favoritter ligger Helenekilde Badehotel i top, og med god grund. Nær Tisvilde ligger hotellet fra 1896, der blev bygget som sommerhus men i over hundrede år har fungeret som bade- og sommerpensionat. Stedet emmer af afslappet stemning og tradition og er både eksklusivt og tilbagelænet på én og samme tid - og så har vi ikke engang nævnt udsigten til aftensolnedgangene over havet, som smyger sig langs kystskrænten foran hotellet.

Find værelse på Helenekilde Badehotel