Næste:
Næste:

Grin og latter ved bålet er en af de mange ting feriepiloterne Line og Thomas kan tage med sig fra deres eventyr med Sydsjælland & Møn. Foto: Mads Tolstrup.

Spiser gourmetmad og tester luksusophold: Par har scoret Danmarks vildeste sommerjob

De har overnattet i et glampingtelt med badekar midt i skoven, spist 18 retters michelinmenu og drukket dansk gin i stride strømme. Kæresteparret Line og Thomas fra Nørrebro har testet en livsnyderferie som feriepiloter for Sydsjælland & Møn. Og dommen er klar: Den kystrige landsdel er fuld af skjulte skatte, som bare venter på at blive udforsket.

Det næste eventyr venter altid lige rundt om hjørnet, særligt hvis man sætter farten ned og tager sig tid til at nå frem. Det er nemlig alle afstikkerne fra den direkte vej, der drysser magi på tilværelsen. Sådan ser de to slowtravellers og vanlifers Line Uttenreitter og Thomas Madsgaard Mogensen i hvert fald på det.

Sammen har kæresteparret fra Nørrebro pustet nyt liv i en gammel van med lyskæde i loftet og sengeplads i bagsmækken. Selv kalder de den gule eventyrbus Sunshine for et rullende glampingtelt, der giver dem mulighed for at slå lejr hvor som helst og når som helst. Den eneste regel er, at hver dag skal byde på en ny udsigt og nye eventyr. Helst med smuk solopgangsgaranti.

Allerede da vi ankom til Karrebæksminde på førstedagen tænkte jeg, hvorfor er alle ikke her? Sydsjælland og Møn er jo verdensklasse!

Sydsjælland og Møns smukke natur er blot en time væk fra Nørrebro, hvor parret bor til hverdag. Foto: Mads Tolstrup.

Denne gang er kursen sat mod Sydsjælland og Møn blot en times kørsel fra København. Helt eksklusivt har parret nemlig testet og anmeldt en luksusferie som feriepiloter for Sydsjælland & Møn.

I en hel uge har Line og Thomas mæsket sig i den ene gourmetmenu efter den anden, de har sovet som konge og dronning på nogle af egnens bedste overnatningssteder, besøgt en dansk vinbonde, været på byvandring i Præstø, oplevet den farverige blomsterpark på Gavnø, set Nordens største glassamling på Holmegaard Værk og meget, meget andet.

»Allerede da vi ankom til Karrebæksminde på førstedagen tænkte jeg, hvorfor er alle ikke her? Sydsjælland og Møn er jo verdensklasse! Mange københavnere valfarter til Nordsjælland, men det er både meget dyrere og mere overrendt. På Sydsjælland og Møn er naturen uspoleret, der er lækre spisesteder med højt gastronomisk niveau, masser af passionerede mennesker og skjulte skatte, som bare venter på at blive opdaget«, siger Line, der straks begynder at remse op.

I Paradehuset får man håndplukkede antikviteter, dejlig te og fantastisk værtskab. Foto: Frame & Work.

»Paradehuset er jo som taget ud af et eventyr. Det er et stort orangeri med sildebensparket i mursten, eksotisk stemning, håndplukkede fund, café og tehus. De to planteguruer Stig og Greg er nogle eminente værter, så vi blev hængende i seks timer, selvom vi egentlig havde sagt farvel tre gange. Samme hjertelige stemning oplevede vi på Vesterhave Vingård og hos Radius Distillery. Vinbonden Jesper putter så meget kærlighed i sine prisvindende vine og viste os passioneret rundt blandt vinstokkene. For os var det overraskende, at dansk rødvin kunne være så fyldig i smagen. Hos ginproducenten Radius Distillery smagte vi på fantastisk gin med æble, havtorn og rabarber«.

Glamping i skoven

Der har været mange fuldtræffere undervejs på Line og Thomas’ livsnyderferie på Sydsjælland og Møn, men et af de absolutte højdepunkter var opholdet hos Camp Adventure tæt på Haslev, fortæller parret.

Jeg husker det, som om min reaktion var: ’Wow, wow, wow! Er det her vi skal bo?’

Her tilbragte de en nat i et luksuriøst glampingtelt midt i skoven med kig til stjernehimlen. Og både ved daggry og skumringstid havde parret adgang til det spiralformede bygningsværk Skovtårnet, der med sine 45 meter rager et godt stykke op over trækronerne.

»Jeg husker det, som om min reaktion var: ’Wow, wow, wow! Er det her vi skal bo?’ Det var på det nærmeste en æstetisk orgasme for mig«, griner Line.

Sov under den åbne himmel med stil i Camp Adventures glampingtelte. Foto: Frame & Work.

Camp Adventures glampingtelte er hævet over skovbunden og udstyret med badekar på løvefødder og sauna. Så der var rig mulighed for at synke ned i sæbeboblerne, drikke champagne og nyde tosomheden med et lækkert tapasbræt fra Noers to go. Næste morgen stod Thomas tidligt op for at vride den sidste magi ud af skovens dybe stille ro på en løbetur til toppen af Skovtårnet badet i det første morgenlys.

Parret nåede også en gåtur i Camp Adventures farverige pluk-selv-mark, der er Nordeuropas største. Her står solsikker side om side med valmuer, kornblomster og andre skønne sommerblomster – lige til at plukke og tage med hjem.

Gastronomi fra øverste hylde

I disse år regner michelin-stjernerne ned over Danmark, og i Præstø har man også kunnet være med siden 2016. Her troner byens stolthed Hotel Frederiksminde på en bakketop – en et-stjernet michelin-restaurant med et af landets fineste grønne køkkener. En stor del af de råvarer, der ender på tallerkener, kommer fra Hotel Frederiksmindes egen køkkenhave.

Så da pescetaren Line fandt ud af, at hun havde hele 18 retter med alt fra kantareller til sensommerbær og jomfruhummer i vente, var hun henrykt.

Aldrig har vi spist så mange håndpillede rejer, og det bliver man jo ikke lige sådan træt af.

Hotel Frederiksminde kreerer gastronomiske oplevelser. Foto: Anders Husa.

I det hele taget er parret faldet på halen over det gastronomiske niveau på Sydsjælland og Møn. Den ny nordiske bølge har også godt fat i oplandet uden for storbyen, kan de to konstatere efter en uges rundrejse i landsdelen.

»Vi har spist vanvittigt godt på hele turen. Jeg fik mit livs bedste fiskefilet på Karetmagerens Hus, som var vendt i masser af smør. Så kan det jo ikke gå helt galt«, fastslår Thomas, og Line stemmer i:

»Aldrig har vi spist så mange håndpillede rejer, og det bliver man jo ikke lige sådan træt af«, griner hun.

Parret fra København er faldet på halen over det gastronomiske niveau på Sydsjælland og Møn. Foto: Mads Tolstrup.

Uberørt natur

Også kysterne, havnebyerne og de dramatiske landskaber ved Stevns Klint og Møns Klint har tryllebundet de to københavnere. Det er kommet bag på dem, hvor mange vilde udsigtspunkter og åndehuller man finder på sydøstkysten. Tilmed uden at man behøver at dele det hele med en horde af andre mennesker.

»På Rødvig Kro & Badehotel hoppede vi direkte i badekåberne og fandt vej ned til den dejligste badebro med kig til Stevns Klint. Sandet var helt hvidt, vandet krystalklart, og Rødvig havn var vildt hyggelig med keramikværksted og små spisesteder«, fortæller Line.

»Det er lidt ligesom det der gode kantarelspot i skoven. Når først man har fundet det, skal man lige overveje, om man vil dele det med vennerne, men nu er hemmeligheden ude. Sydsjælland og Møn har mange uberørte strande og naturperler, der er et besøg værd«, griner Thomas.

Parret var også et smut forbi Højerup Gamle Kirke ved Stevns Klint, der ligger så langt ude på kanten af klinten, at en del af kirken har været styrtet i havet. I dag kan man opleve Stevns Klint og bugten med det azurblå hav fra kirkens balkon.

»Der er så smukt og råt, at jeg et øjeblik blev i tvivl, om jeg befandt mig i et andet land«, fortæller Line.

Man behøver ikke at rejse til udlandet for at opleve høje klippesider og azurblåt vand - Stevns klint har det hele1 Foto: Mads Tolstrup.

»Man tror, man skal til udlandet for at finde dramatisk, utæmmet natur, men at stå på toppen af Stevns Klint kan give helt samme sus og frihedsfølelse som at spejde ud over de norske fjelde«, siger Thomas om naturattraktionen på Stevns, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

På det nye oplevelsescenter Stevns Klint Experience kan man rejse 66 mio. tilbage i tiden, hvor et voldsomt meteornedslag udslettede over halvdelen af alt liv på Jorden. Inklusiv dinosaurerne. Og opleve det tyndelag fiskeler, som har givet Stevns Klint en plads på den eftertragtede UNESCO Verdensarvsliste. Historien bliver vakt til live i museets unikke biograf, hvor naturen er trukket inden døre.

Læs mere om de mange fantastiske feriemuligheder i det sydlige Danmark hos Sydsjælland & Møn.