Næste:
Næste:

Siden 1845 har Glashütte været en af urmagerfagets højborge og deres arbejde er stadig præget af tradition, stolthed og passion for håndværket.

Glashütte er indbegrebet af tysk præcision og elegance


I over 175 år har den tyske landsby Glashütte været verdensberømte for sin produktion af elegante ure

Glashütte, som ligger godt gemt i det bjergrige landskab tæt ved den tjekkiske grænse, er trods sine kun 2000 indbyggere berømt for sin fine urproduktion.

Den tyske by Glashütte syd for Dresden har i over 175 år produceret de fineste mekaniske ure.

Byen, som ligger godt gemt i det bjergrige landskab tæt ved den tjekkiske grænse, er trods sine kun 2000 indbyggere berømt for sin fine urproduktion. Siden 1845 har Glashütte været en af urmagerfagets højborge og deres arbejde er stadig præget af tradition, stolthed og passion for håndværket.

Glashüttes historie som Tysklands centrum for elegant urværk begyndte, da urmagermesteren Ferdinand Adolf Lange lånte 6.700 thaler af kongen af Sachsen, Frederik Augustus II, til at starte en produktion af ure i den lille by. Siden kom flere til, men urindustrien oplevede hårde tider under og mellem verdenskrigene, hvor den blev erstattet af produktion af sikringer og værktøj.

Glashütte er et kvalitetsstempel

Trods usikre tider under Anden Verdenskrig og en kold krig på den tidligere østtyske side af jerntæppet har Glashütte holdt fast i sine stolte ur-traditioner, og siden Berlinmurens fald har byen forfinet passionen for teknik, håndværk, præcision og detaljer. Glashütte er derfor den dag i dag indbegrebet af tysk præcision og kvalitet, og oprindelsesbetegnelsen ’Glashütte’ må kun bruges, når mindst 50 procent af urets kaliberværdi er produceret i byen.

Hos den største producent i Glashütte, NOMOS Glashütte, er værdien dog helt oppe på 95 procent, så virksomheden altid selv kan sikre kvaliteten af sine ure.

I dag er NOMOS Glashütte målt på antallet af solgte ure den største producent af mekaniske ure i Tyskland, og de har 200 ansatte på flere lokationer i den lille by.

I 1990 grundlagde Roland Schwertner NOMOS Glashütte. I dag er virksomheden målt på antallet af solgte ure den største producent af mekaniske ure i Tyskland, og de har 200 ansatte på flere lokationer i den lille by. Hovedkvarteret er i den historiske gamle stationsbygning, mens produktionen af de bevægelige komponenter er flyttet til en smuk produktionshal i Glashüttes Schlottwitz district.

Stilrent design

NOMOS Glashüttes design bygger på den tyske Bauhaus-bevægelse, som var den førende design- og arkitekturskole i 1920’ernes Europa. I dag er designet stilrent med ekstrem fokus på kvalitet.

Forkortelsen DUW står for ’NOMOS Glashütte Deutsche Uhrenwerke’ og lover den allerhøjeste kvalitet. Et urværk, der bærer dette stempel, er blevet håndlavet efter reglerne for traditionelt håndværk i Glashütte.

Langt de fleste automatiske ure fra NOMOS Glashütte er udstyret med de nye neomatik-kalibre, som ved hjælp af de mest moderne forsknings- og produktionsteknikker halverede NOMOS tolerancerne i modellernes urmotorer og øgede deres effektivitet og præcision markant. 

NOMOS Glashüttes kollektion består af 11 modelfamilier med mange versioner af mekaniske ure med rustfrie stålkasser i prisklassen mellem 1.300 (10.600 DKK) og 4.700 euro (68.700 DKK). Enkelte ure i guld fås i en højere prisklasse.

Alle ure er drevet af in-house kalibre, nogle manuelle, nogle automatiske, og langt de fleste automatiske ure fra NOMOS Glashütte er udstyret med de nye neomatik-kalibre DUW 3001 og DUW 6101, som ved hjælp af de mest moderne forsknings- og produktionsteknikker halverede NOMOS tolerancerne i modellernes urmotorer og øgede deres effektivitet og præcision markant.

Begge urværker i den nye serie er utroligt slanke, og med en højde på kun 3,2 millimeter (3,6 med dato) er de cirka halvt så tykke som andre automatiske urværker, der findes i sammenlignelige ure.

NOMOS Glashütte har vundet 164 internationale priser og priser for urmageri og design.

Prisbelønnet urværk

NOMOS Glashütte har vundet 164 internationale priser og priser for urmageri og design, såsom Grand Prix d’Horlogerie de Genève, Red Dot ’Best of the Best’ og Good Design Award.

De seneste sejre inkluderer Red Dot og iF Design Award 2020 for Tangente Sport neomatik 42-dato - sidstnævnte blev tildelt NOMOS Glashütte for niende år i træk.

Læs mere om NOMOS Glashüttes elegante ure her.