Næste:
Næste:

En livsforandrende uddannelse i personlig førstehjælp

Der er ingen tvivl i Anne Cathrine Faarbæks sind, når hun skal beskrive sit forløb på Body SDS-uddannelsen, som hun færdiggjorde sidste år. Det er det bedste, hun nogensinde har gjort for sig selv. Det har givet selvværd, ændret hendes liv og givet hende redskaberne til at ændre andres.

»Det har været livsforandrende for mig. Jeg vidste godt, da jeg startede, at jeg skulle lære et nyt håndværk og gennemgå en personlig udvikling. Men her et år senere, står det endnu tydeligere klart for mig, hvor mange ting jeg har fået med mig. Jeg er faktisk fyldt op af taknemmelighed,« siger 48-årige Anne Cathrine Faarbæk.

Anne Cathrine startede sin rejse med Body SDS et par år før, hun selv begyndte på uddannelsen. Efter et længere forløb med smerter i lænd, nakke og skuldre, blev Anne Cathrine anbefalet at prøve Body SDS. Det var en øjenåbner. Fysisk var der markante forbedringer efter få behandlinger og mentalt skete der også en forandring:

Du får en unik mulighed for at lære dig selv at kende, og når du kender dig selv, begynder alting omkring dig og inde i dig at give mening.

»Jeg lærte, at mange af mine fysiske spændinger stammede fra pres, mine lave tanker omkring mit eget værd, min evigt dårlige samvittighed og overbevisninger om altid at skulle knokle hårdt for at nå mine mål. Jeg troede i mange år slet ikke, jeg kunne finde ud af noget, eller at jeg var klog nok til at uddanne mig.«

Behandlingerne pirrede Anne Cathrines nysgerrighed, og hun begyndte at undersøge, hvad det er, Body SDS kan – metoden hjælper folk med fysisk, mentalt og psykisk at genfinde en balance.

Et helt nyt liv

Det var ikke første gang, at Anne Cathrine gennemgik terapi eller selvudvikling for at finde ro i sig selv, men denne gang var det ikke nok med behandlingerne. Hun startede på Body SDS-uddannelsen i 2019, og fra hun trådte over dørtrinnet til undervisningen første gang, vidste hun, at det her skulle hun leve af.

 • »Jeg var og er stadig så begejstret for alt det, Body SDS kan gøre for mennesker. Det hjalp mig, og nu hjælper jeg andre. Jeg var aldrig i tvivl om, at jeg skulle være selvstændig behandler, men flere af mine medstuderende har gennemgået samme personlige udvikling og fået alle redskaberne, som de kombinerer med deres arbejde i dag. Det kan bruges på mange måder, og det her er min.«

  Så Anne Cathrine sagde sit job som servicechef i Salling stormagasin i Aalborg op. Og fra da af har hun dedikeret sit arbejdsliv til sin egen virksomhed, Prima Vida – her tilbyder hun 1:1 behandlinger baseret på Body SDS-metoder, underviser i Body SDS-træning og laver selvudviklende online forløb.

  Hvis hun skal give andre, der overvejer at starte et uddannelsesforløb hos Body SDS op, et godt råd, er hun ikke i tvivl:

  »Gør det. Du får en unik mulighed for at lære dig selv at kende, og når du kender dig selv, begynder alting omkring dig og inde i dig at give mening. Når du har fundet din egen mening, kan du begynde at ændre ting. Der er så mange, der søger lykke udenfor dem selv, men den skal findes indeni.«

  En blød opstart

  Når du starter op i et uddannelsesforløb hos Body SDS i Parken, så starter en ny periode i dit liv. Du vil de næste tre år lære om den fysiologiske anatomi og mekanismer, du vil lære om menneskers mentale sundhed, og hvordan psyke og fysisk er forbundet, og at livsstil som mad, træning og hvile spiller en stor rolle for balancen i dit liv.

  Men du lærer mere end det. Du lærer også, hvordan du kan tage vare på dit eget liv og blive herre over din fremtid. Og hvis du ønsker at blive selvstændig behandler, får du også kyndig vejledning i, hvordan du gør, fortæller Anne Cathrine:

  Jeg var og er stadig så begejstret for alt det, Body SDS kan gøre for mennesker.

  »Body SDS hjælper dig i gang med at få klienter. Jeg startede med mine første klienter, som vi kaldte ’kaniner’, allerede en måned inde i forløbet. Så afprøvede jeg det, jeg kunne på det tidspunkt. Jo mere erfaring jeg fik, jo mere udvidede jeg, og så spredte mine klienter ordet om mig.«

  Hos Body SDS får du som studerende vejledning i, hvordan du kan arbejde som selvstændig behandler. Der er lavet kursusmateriale, der vejleder undervejs i studiet.

  En afbalanceret hverdag

  Anne Cathrine har kastet sig 100 procent ind i livet som selvstændig, simpelthen fordi der ikke fandtes andre veje for hende. Og hun har travlt i sin virksomhed, for hun er dedikeret. Men ikke mere end hun husker, hvorfor hun endte med at have brug for behandlinger i første omgang.

  Hun forklarer, at hverdagen nu er bygget op af lige dele arbejde og tid til familien. Hun er først og fremmest mor, og det skal livet helst afspejle.

  De stressramte mødre er et af de felter, Anne Cathrine har stor fokus på i Prima Vida.

  »Jeg har mange stressede mødre, der kæmper med at klare hverdagen. De har ondt i lænd, skuldre og nakke, og så slås de med et lavt selvværd, fordi livet som arbejdende mor i vores samfund er hårdt. De mødre, hjælper jeg med at mærke sig selv igen og forstå kroppens signaler. De har en mentor i mig, og jeg ved præcis, hvad de gennemgår og kan sætte ord på det. Allerede når det sker, indfinder den første ro sig.«

  Anne Cathrine fortæller, at ét af de områder, hvor hun gerne vil gøre en forskel er i børnefamilierne. For når først mødrene får ro på deres nervesystem, så smitter det af på børnene, der langt bedre kan være til, når det sker.

  Anne Cathrine har kaldt sin virksomhed Prima Vida. Det er inspireret af sin afdøde far, der ejede en Aloe Vera plantage i Portugal under selvsamme navn. Hun fortolker det til ’det gode liv’. Og det er præcis det, Anne Cathrine lever nu. Hun lever det gode liv og brænder for at hjælpe alle andre med at gøre det samme.