Næste:
Næste:

Kæresteparret Line og Thomas fra Nørrebro har testet en livsnyderferie på Sydsjælland og Møn som feriepiloter for Destination SydkystDanmark. Foto: Frame & Work.

Karbad i skoven og michelin-menu: 12 ideer til en magisk kæresteweekend

Kæresteparret Line og Thomas fra Nørrebro har testet en livsnyderferie på Sydsjælland og Møn som feriepiloter for Destination SydkystDanmark. I en hel uge har de levet som konge og dronning – og stornydt at tilbringe tid sammen. Her deler parret ud af en perlerække af spise- og overnatningssteder med garanti for god nattesøvn og store smagsoplevelser.

1. Spahotellet

Der er dømt total afslapning på det firestjernede byhotel Hotel Kirstine i Næstved. Hotellet er opført i klassisk bindingsværksstil og har en lækker wellnessafdeling med terapibassin, sauna, dampbad og pool.

»Man har følelsen af at træde ind i en fin, engelsk salon på Hotel Kirstine«, fortæller Thomas om parrets ophold.

»Det var skønt med uforstyrret kærestetid. Vi havde spaen helt for os selv, og der var sat sivkurve med badesalt, frugt og te frem til os. På en regnvejrsdag er det oplagt at forkæle sig selv med tur i de varme bassiner«, siger Line.

Læs mere om Hotel Kristine.

2. Glampingteltet

Camp Adventure tager glamping til nye højder. Her overnatter man i en jurt med kig til sø, en flok mægtige kronhjorte og tusindvis af fyrretræer. Som prikken over i’et har overnattende gæster adgang til det prisbelønnede bygningsværk Skovtårnet ved både solopgang og solnedgang.

Det var på det nærmeste en æstetisk orgasme for mig at træde ind i glampingteltet.

De luksuriøse telte er opvarmede, har egen træterrasse, bålsted, sauna og karbad, man kan synke ned i med et stort glas vin eller en god bog.

For os var det vildt at opleve det rå og kuperede landskab ved Camp Adventure, der ligner de norske skove til forveksling, siger feriepiloten Thomas Madsgaard Mogensen. Foto: Mads Tolstrup.

»Jeg husker det, som om min reaktion var: ’Wow, wow, wow! Er det her, vi skal bo?’ Det var på det nærmeste en æstetisk orgasme for mig at træde ind i glampingteltet. Om aftenen åbnede vi en flaske bobler, tændte stearinlys og slappede af i karbadet«, fortæller Line.

»For os var det vildt at opleve det rå og kuperede landskab ved Camp Adventure, der ligner de norske skove til forveksling«, forklarer Thomas, der morgenfrisk hoppede i løbeskoene og jagtede det gyldne morgenlys hele vejen gennem skoven til toppen af Skovtårnet.

»Det var magisk at se verden vågne fra oven«, siger han.

Læs mere om Camp Adventure.

3. Badehotellet

Rødvig Kro & Badehotel er kåret til Danmarks bedste hele to gange. Senest i 2022. Det charmerende badehotel ligger i havnebyen Rødvig og tilbyder både en dejlig seng at sove i og et godt måltid mad. I restauranten kan man gå ombord i øl fra det lokale bryggeri og en menu med fokus på stevnske råvarer.

Rødvig Kro & Badehotel er kåret til Danmarks bedste hele to gange. Foto: Mads Tolstrup.

»På Rødvig Kro & Badehotel hoppede vi direkte i badekåberne og fandt vej ned til den dejligste badebro, så vi kunne få et dyp i havet. Da vi kom tilbage, blev der serveret kaffe og hjemmelavet kage i den hyggelige gårdhave, og om aftenen spiste vi en lækker treretters menu i restauranten. Næste morgen stod vi op til en overdådig morgenmadsbuffet med små portionsanretninger«, fortæller Line.

Læs mere om Rødvig Kro & Badehotel.

4. Præstegården

Omgivet af marker og stokroser nær Præstø ligger Jungshoved Præstegaard. Inde bag de rød- og hvidmalede bindingsværksfacader finder man en række herskabelige værelser, og i havens allerfjerneste afkrog en lille godt gemt skovhytte med udsigt til Bøgestrømmen.

Jungshoved Præstegård er som taget ud af en Morten Korch-film.

Inde bag de rød- og hvidmalede bindingsværksfacader på Jungshoved Præstegaard finder man en række herskabelige værelser. Foto: Katharina Lea.

»Jungshoved Præstegård er som taget ud af en Morten Korch-film«, siger Thomas om oplevelsen.

»Haven er fuld af frugttræer og bærbuske, og der er en dejlig badebro, som indbyder til stand up paddle eller en kajaktur. Værelserne er indrettet med gamle himmelsenge, blomstertapeter og masser af guld på alt fra spejle til skabe. Til morgenmad fik vi grøntsager fra præstegårdens egen have, og i det hele taget er der en helt utrolig hjemlig og hjertelig stemning«, fortæller Line.

Det er ægteparret Filip og Anette, der driver Jungshoved Præstegaard, og de er kendt for deres nærværende værtskab. Her er der altid tid til en hyggesnak og masser af hjerterum.

Læs mere om Jungshoved Præstegaard.

5. Boutiquehotellet

Villa Huno er boutiquehotel og restaurant i ét med en fantastisk beliggenhed midt i Nordens første Dark Sky Park på Møn. Her er nattehimlen et helt særligt syn, da byens lys ligger langt borte. Millioner af stjerner giver sig til kende i mørket, og på klare dage kan man være heldig at få et glimt af Mælkevejen.

»Fra værelserne kan man se udover den smukke Hunosø. I vandkanten er der lavet et fint plateau, som man kan hænge ud på, og på solskinsdage kan man sidde på restaurantens store træterrasse. Vi spiste indenfor og fik en vildt lækker femretters gourmetmenu med naturvine, grønt fra urtehaven og Villa Hunos eget herefordkvæg, der går og græsser på bakkerne ved Møns Klint«, fortæller Line.

Villa Huno er boutiquehotel og restaurant i ét med en fantastisk beliggenhed midt i Nordens første Dark Sky Park på Møn. Foto: Richard Clark.

Læs mere om Villa Huno.

6. Villaen

Det romantiske bindingsværkshus Gavnø 4 har Gavnø Slot som nærmeste nabo. Villaen har fritliggende bjælker og emmer af en svunden tid med herskabelige møbler. Fra førstesalen er der udsyn til slotsparken, som er kendt for sine mange bede med tulipaner, liljer og roser. Hvert år planter slotsgartnerne en halv million blomsterløg, som giver et helt unikt farvespil i forårsmånederne. Men uanset årstid er den imponerende park et besøg værd.

»Ankomsten til Gavnø var helt særlig«, fortæller Thomas.

For at komme til øen med det gule eventyrslot skal man nemlig både igennem en frodig kirsebærallé og krydse en lille stenbro.

Og kommer man langvejs fra for at opleve slotsparken, så er der rig mulighed for at finde sengepladser til hele familien på Gavnø 4.

»Villaen er kæmpestor, så der er god plads«, fortæller Line.

Læs mere om Gavnø 4.

7. Michelinrestauranten

Med en michelin-stjerne på cv’et er Hotel Frederiksminde at finde i den gastronomiske verdens absolutte superliga. Og så har hotellet tilmed et af landets grønneste køkkener. Størstedelen af råvarerne kommer nemlig frisk fra egen køkkenhave. Den 18 retter store essensmenu bugner af lækkerier fra øverste hylde, heriblandt kaviar, jomfruhummer, kantareller og sensommerbær. Et slaraffenland for en pescetar som Line.

Med en michelin-stjerne på cv’et er Hotel Frederiksminde at finde i den gastronomiske verdens absolutte superliga. Foto: Anders Husa.

»Det er helt tydeligt, at der bliver kælet for maden på Hotel Frederiksminde. Hver eneste ret, der blev serveret for os, bød på en ny, stor spiseoplevelse. Mens kokkene tryllede ude i køkkenet, blev vi vartet op af den sødeste tjener – han gjorde vores aften helt speciel. Under middagen skulle vi intet andet end at læne os tilbage, nyde maden, vinene, hinandens selskab og den fantastiske udsigt over Præstø Fjord. Det bør alle par unde sig selv«, siger Line.

Det er helt tydeligt, at der bliver kælet for maden på Hotel Frederiksminde.

Læs mere om Hotel Frederiksminde.

8. Kroen

Lige hvor den lange kirsebærallé, der fører til ø-perlen Gavnø, har sit udspring, ligger Karetmagerens Hus. I de gamle krostuer kan man sætte tænderne i en lækker delemenu eller gå på opdagelse i de klassiske kroretter.

»Karetmagerens Hus serverede den bedste fiskefilet, jeg nogensinde har smagt. Den var stegt i godt med smør og fuldstændig perfekt«, fortæller Thomas.

I det hele taget var parret vilde med den afslappede og hyggelige atmosfære i det gamle stråtækte hus.

»Vores datter tøffede rundt på gulvet, mens vi hang ud, drak drinks og blev vejledt i, hvilke vine vi skulle prøve fra kortet. Der var en rigtig dejlig stemning«, fortæller Line.

Læs mere om Karetmagerens Hus.

9. Gourmetrestauranten

Seriøs velsmag – og et godt glas vin! Det finder man hos B-Spis, der ligger midt i den gamle middelalderby Næstved. Restauranten er moderne indrettet med bløde spisebordsstole og masser af lysindfald.

Seriøs velsmag og et godt glas vin er hvad man finder hos B-Spis. Foto: Tony Nielsen.

»Vi var solgt fra første sekund. Der blev nemlig serveret både kryddersmør OG pisket smør med urtestøv på toppen til at smøre på brødet, og så kan det jo nærmest ikke gå galt derfra«, griner Line.

Vi var solgt fra første sekund.

Den efterfølgende menu stod på havtaskehale i muslingesauce, vagtel, kålterrin og hindbærsorbet med vaniljecreme og fersken. Alt sammen med bobler on the side.

Læs mere om B-spis.

10. Havneperlen

Præstø er en idyllisk havneby på Sydsjælland. Langs havnekajen ligger de små, hyggelige spisesteder som perler på en snor. Et af dem er Det Gamle Toldhuus, hvor Line og Thomas fik en stor frokostplatte med fisk og vin til.

»Der er virkelig styr på æstetikken på Det Gamle Toldhuus. I den smukke havestue med udsigt til fjorden er der dækket flot op, og maden er megalækker«, fortæller Line.

Havestuen har store sprossevinduer, hvorfra man kan se lyset spejle sig i fjordvandet og iagttage de vuggende både langs havnekajen.

Læs mere om Det Gamle Toldhuus.

11. Smørrebrødsrestauranten

Alt lige fra rugbrød til mayonnaise er hjemmelavet, og øllen er lokal på Restaurant Holmegaard, der er nærmeste nabo til kunsthåndværksmuseet Holmegaard Værk lidt uden for Næstved. Generelt er Line og Thomas begejstrede for det gastronomiske niveau på Sydsjælland og Møn.

»Aldrig har vi spist så mange håndpillede rejer, og det bliver man jo ikke lige sådan træt af«, siger Line.

Læs mere om Restaurant Holmegaard.

12. Traktørstedet

Traktørstedet Højeruplund emmer af historie fra en svunden tid. Her drikker man kaffen af mågestel, spiser middag ved en ternet dug og skåler med H. M. Dronningen, der hænger i glas og ramme i Kongestuen. Hyggeligere bliver det ikke.

Det er lidt ligesom at komme hjem til mormor og blive forkælet med alle sine livretter.

»Det er lidt ligesom at komme hjem til mormor og blive forkælet med alle sine livretter«, siger Thomas om det store stevnske frokostbord, som traktørstedet tilbyder hver lørdag og søndag.

Buffeten bugner af klassiske, danske frokostretter såsom sild, frikadeller og tarteletter.

Læs mere om Højeruplund.

Planlæg din næste ferie på Sydsjælland og Møn hos SydkystDanmark og læs mere om feriepiloterne.