Næste:
Næste:

ARENSBAK teamet. Fra venstre gastrofysiker Bram Kerkhof, sommelier Emilie Øst-Jacobsen og ejer Christian Arensbak. Foto: Arensbak

Vi drikker alkoholfrie drikkevarer som aldrig før


Stigende fokus på motion og en sundere livsstil har øget efterspørgslen på produkter uden alkohol og tilsætningsstoffer.

Ønsket om en sundere livsstil har de seneste år fået efterspørgslen på alternativer til alkohol til at stige markant, og i supermarkederne er hylderne med alkoholfrie drikkevarer løbende blevet udvidet, mens restauranterne også har kunnet mærke, at gæsterne oftere efterspørger alkoholfrie drikkevarer som juicer, safter, vin og øl uden alkohol.

Den øgede efterspørgsel på sundere alternativer til alkohol stiller krav til kvaliteten, hvis forbrugere og restaurantgæster skal tage den til sig, og en ny spiller på markedet har derfor udviklet den velsmagende alkoholfri drik ARENSBAK, som passer perfekt til ethvert måltid.

ARENSBAK er ikke en vin uden alkohol. Det er en gourmetdrik. Foto: ARENSBAK

ARENSBAK er ikke en vin uden alkohol, men en alkoholfri drik, som har sin helt egen smag og er lanceret i en helt ny drikkevarekategori; gourmetdrik.

»Da vi startede processen med at udvikle vores nye alkoholfrie gourmetdrik, var vores ønske ikke blot at den skulle smage godt. Det var ligeledes vigtigt, at drikken fik et lavere kalorieindhold, og at den i det hele taget var sundere end både drikkevarer med og uden alkohol«, fortæller iværksætter Christian Arensbak.

Styrker ’sober curious’ bølgen

Med den nye gourmetdrik ønsker Christian Arensbak også at styrke den nye bølge og stigende accept af, at man sagtens kan nyde alkoholfrie drikke uden at være kedelig af den grund. Tendensen ses i USA i disse år, hvor flere og flere især unge vælger et alkoholfrit alternativ eller supplement, og hvor man i højere og højere grad sporer en accept af, at man som menneske tager et aktivt og selvstændigt valg.

»Man taler om det såkaldte fænomen ’sober curious’, hvor man på eget initiativ vælger alkoholen fra. Det er netop denne spændende udvikling og tendens blandt mennesker i hele verden, som vi med ARENSBAK også gerne vil være med til at imødekomme«, tilføjer Christian Arensbak.

Min store drøm og ambition var at udvikle en ny drik, som kunne udfylde den plads på drikkevarekortet hos restauranterne og på hylderne i supermarkeder, hvor jeg kunne se, at der manglede et produkt, nemlig et godt og velsmagende alkoholfrit supplement til de øvrige alkoholfrie drikkevarer.

  • Da iværksætteren fik ideen til at udvikle et godt supplement til både alkoholfrie vine og øl, blev han hurtigt klar over, at for at nå i mål med sin drøm og ambition om at producere en alkoholfri drik, som virkelig smagte godt og kunne blive det nye alkoholfrie supplement til almindelig vin og øl, så måtte der eksperter til.

    Christian Arensbak, iværksætter og ejer af ARENSBAK

    »Min store drøm og ambition var at udvikle en ny drik, som kunne udfylde den plads på drikkevarekortet hos restauranterne og på hylderne i supermarkeder, hvor jeg kunne se, at der manglede et produkt, nemlig et godt og velsmagende alkoholfrit supplement til de øvrige alkoholfrie drikkevarer. Jeg tog derfor kontakt til to unge talenter fra branchen; sommelier Emilie Øst-Jacobsen og hollandske gastrofysiker Bram Kerkhof, som i samarbejde med mig skulle stå for udviklingen af drikken«, fortæller han.

    Ud med druerne – ind med kombucha-teen

    ARENSBAK valgte at tænke helt ud af boksen, da nøglen til den gode, velsmagende alkoholfri drik skulle findes. I stedet for at forsøge at fremstille endnu en alkoholfri vin baseret på druer, gik man i en anden retning og valgte druerne fra og teen til, og i et køkkenlaboratorie i Kødbyen i København, udviklede de to unge eksperter den nye drik, som i dag er kendetegnet ved at have sin helt egen unikke smag.

    Det var ikke alene udfordringen med at skabe en ny gourmetdrik, der drev mig, jeg gjorde det også fordi, det var sjovt.

  • »Det, der fangede min interesse var, at ARENSBAK skulle laves på kombucha. For te, som er udgangspunktet for den fermenterede kombucha, kan være utrolig kompleks i smagen. Ligesom vin. Men det var netop det, der var en af grundene til, at jeg tog imod udfordringen fra Christian om at være med til at skabe en ny alkoholfri gourmetdrik, der skulle være et vinøst alternativ til vin«, fortæller Emilie Øst-Jacobsen.

    ARENSBAK kan købes i udgaverne RED og WHITE. Foto: ARENSBAK

    Hun er uddannet tjener fra Michelin restauranten Kong Hans, har sommelier diplom fra Vinakademiet og underviser i dag på Hotel- og Restaurantskolen.

    »Jeg ved, hvor svært det er at lave god alkoholfri vin. For meget af smagen i vin ligger netop i alkoholen, så når du trækker den ud, trækker du også smag og kompleksitet ud. Men det var ikke alene udfordringen med at skabe en ny gourmetdrik, der drev mig, jeg gjorde det også fordi, det var sjovt«, tilføjer hun.

    Passer bedre til maden end alkoholfri vin

    Hvor Emilie Øst-Jacobsen er ekspert i smagssammensætninger, er hollandske Bram Kerkhof den, der kan få det til at smage, som hun vil have det. Han er gastrofysiker og har været ti år i restaurationsbranchen blandt andet med en fortid i Restaurant Nomas fermenteringslab og studerer mikrobiologi med speciale i food innovation and health.

    »Jeg gik ind i det, fordi min mor drikker alkoholfri vin, og synes, at udbuddet er alt for ringe. Men udover det kunne jeg ligesom Emilie se en spændende udfordring i hele projektet, også fordi den nye gourmetdrik ville blive sundere og have et lavere antal kalorier. Den færdige udgave af vores gourmetdrik kendetegnes ved at have langt mindre sødme, i forhold til de gængse alkoholfrie vine på markedet, hvilket er et stort plus, når man skal nyde den til et måltid mad«, fortæller Bram Kerkhof.

    Du kan læse mere om ARENSBAK samt købe den nye gourmetdrik her.