Næste:
Næste:

Nissan Qashqai er danskernes darling. Du kan prøvekøre 3. generation af den populære bilmodel hos din nærmeste Nissan-forhandler. Foto: Nissan.

Ny Nissan Qashqai kåres til den sikreste i sin klasse

Nissan Qashqai har længe været en foretrukken bil blandt danskerne, og nu er der altså endnu en grund til at kigge nærmere på den populære SUV.

Nissan Qashqai er danskernes darling. Lige nu kører der omkring 35.000 af dem på de danske veje, og i 2019 var Qashqai’en den mest solgte bil i Danmark.

I 2021 kom så 3. generation. Og det er allerede nu tydeligt, at den nye Qashqai har stort potentiale. Det blev især stadfæstet, efter den fik topscore i den seneste sikkerhedsrating fra European New Car Assessment Programme (forkortet Euro NCAP): 5 ud af 5 stjerner.

Euro NCAP er en uafhængig organisation, som tester sikkerheden af nye biler efter en række opstillede kriterier, der rummer alt fra lane assist til typerne af airbags og passagerernes udsathed ved ulykker. Den nye Qashqai opnåede en score på 91 i sikkerhed for børn og voksne, hvilket placerede den som den sikreste bil i Small Off-Road klassen.

»Vi er rigtig stolte over de her resultater«, udtaler Ann Strøby, der er kommunikationschef hos Nissan Danmark.

»Jeg synes virkelig, det er anerkendelsesværdigt, at Nissan fokuserer så meget på sikkerhed og på at have gode sikkerhedssystemer. Og i øvrigt på at have dem som standard i den billigste udgave af bilerne også. Nogle steder skal du jo tilkøbe flere af sikkerhedssystemerne, men hos Nissan er det standard i alle bilerne«.

Uanset om du køber den billigste model, Visia, eller den dyreste, Tekna+, er du altså sikker på, at sikkerheden er i top, når du anskaffer dig en ny Nissan Qashqai.

Du får megen af den luksus, som du normalt oplever i dyrere biler, både når det gælder sikkerhed og komfort


Børn i bilen

Dette gælder også for børnene. I Euro NCAP-testen scorede Qashqai’en nemlig hele 23,8 ud af 24 point for beskyttelse af børn i bilen og maksimumpoint for montering af børnestole. Hvilket er vigtigt for Qashqai’en, der er en populær familiebil:

»Det er jo en forholdsvist stor bil, men uden at være for stor. Du kan sagtens parkere i parkeringskældre og i byerne uden at opleve problemer. Den nye model har også fået mere kabineplads, på trods af at den ikke er blevet meget større udenpå. Pladsen er blevet bedre udnyttet, og dimensionerne er bare ganske enkelt blevet bedre«, lyder det fra Ann Strøby som forklaring på bilens popularitet.

»Og så får du meget værdi for pengene. Du får megen af den luksus, som du normalt oplever i dyrere biler, både når det gælder sikkerhed og komfort,« uddyber hun.

Nissan fokuserer meget på sikkerhed og på at have gode sikkerhedssystemer som standard i alle udgaver af bilerne. Foto: Nissan.

God campingtrækker

Den nye Qashqai er kommet godt fra start. Faktisk har den – udover de gode sikkerhedsresultater – for nylig fået en 2. plads i testen Årets Campingtrækker 2022, udført af Dansk Camping Union. Testen lagde især vægt på, at bilen med automatisk gearkasse må trække op til hele 1.800 kilo, og at gearkassen er blandt de bedste, der findes.

»Det her er en af mine favoritter. En rigtig solid og pålidelig crossover. Jeg sidder højt bag rattet, her er rigelig plads til familien, og så kører bilen bare stabilt og godt på både lande- og motorvej«, udtaler et medlem af juryen om den nye Qashqai.

»Det er en rigtig god bil til campingferier af flere grunde«, begynder Ann Strøby og uddyber:

»Der er tænkt rigtig meget på komforten, og så er bilen ekstremt rummelig. I kabinen er der plads til, at du kan lægge dine ting, og bagagerummet er også godt indrettet, så du kan have plads til alt dit udstyr. Desuden er der både AUX- og USB-indgange, så alle familiens enheder kan kobles op på bilen, og så er der god cirkulation på bagsædet, så alle kan nyde turen«, slutter hun.

Den nye Nissan Qashqai er en rummelig familiebil. Foto: Nissan.

Over 3 millioner solgte Qashqai

Den første Nissan Qashqai kom på markedet i 2007. Syv år senere kom 2. genereration, og igen syv år senere, i 2021, kom 3. generation. Efterspørgslen er stor, og lige nu er der solgt over 3 millioner Qashqai verden over. Netop den høje popularitet er medvirkende til, at den nye generation er så vellykket, mener Ann Strøby:

»Hver gang, der laves forbedringer på bilen, er det jo med baggrund i de tilbagemeldinger, vi har fået. Og med så mange biler i brug, så er det klart, at vi kan optimere køreoplevelsen væsentligt. Særligt brugeroplevelsen er blevet mere intuitiv«, fortæller hun og fremhæver blandt andet individualiserede indstillinger i bilen.

»Når du træder ind i bilen, trykker du bare på en knap for at markere, hvem der kører bilen, og så indstiller den sidespejle, sædehøjde og den slags efter dine præferencer. Der er virkelig tænkt på, at det skal være nemt og behageligt at køre i den nye Qashqai«, afslutter hun.