Næste:
Næste:

Ny, forbedret Nordic Pilsner – helt uden alkohol

Efter flere års intens udvikling har Carlsberg sendt en ny Nordic-pilsner på markedet – helt uden alkohol og uden at gå på kompromis med smagen. Så kan du nyde hverdagen og bevare en aktiv livsstil uden alkoholens velkendte eftervirkninger.

Der er ingen tvivl om, at der er sket store landvindinger på ølmarkedet de senere år. Der er kommet et endnu større fokus på smag via alskens afskygninger af specialøl. Men i mange år stod det særligt i stampe, når det kom til den alkoholfrie variant. Den gængse tanke var nok, at alkoholfrie øl udelukkende henvendte sig til gravide og folk, der levede med et alkoholmisbrug. Men så skete der noget. Carlsberg lancerede i 2014 Carlsberg Nordic; en øl, der rykkede ved smagsgrænserne for øl med under 0.5 procent alkohol.

Nu kommer Carlsberg Nordic med en ny, forbedret pilsner-variant med 0.0 procent alkohol. Men med bedre smag og aroma end forgængeren. »Nordic Pilsner er en virkelig god øl, fordi den kommer rigtig tæt på den velkendte, almindelige pilsner. Her kan man næsten ikke smage – som man tit kunne tidligere – at den er helt uden alkohol, som er vigtigt for mange af vores forbrugere. Den har en rigtig god fylde og duft, som en øl skal have«, fortæller Charlotte Høgh Damgaard, som er Marketingchef hos den danske bryggerigigants afdeling for alkoholfri øl.

»Heldigvis har stigmatiseringen af alkoholfri øl ændret sig positivt de seneste år.«


Den nye version er en særlig god nyhed for dem, der godt kan lide øl, men gerne vil høste fordelene ved nul alkohol. Og det er en trend, som kun er blevet større de sidste år, hvor der er kommet et større fokus på fysisk og mental sundhed. Siden Nordic-lanceringen i 2014 er det da også kun gået op ad med salgstallene for Carlsbergs alkoholfrie øl. Faktisk var salget allerede femdoblet i 2019, skrev Børsen i 2020.

Nordic Pilsner er en god øl, som kommer meget tæt på en pilsner, som man kender den.

Smagen er altafgørende

Det generelle holdningsskifte er kun positivt, fortæller Charlotte Høgh Damgaard. Hvor man før muligvis prøvede at skjule, hvis man i festlig sammenhæng stod med en sodavand eller en alkoholfri øl med en kedelig smag i hånden, er det langt mere almindeligt i dag at vælge øl uden alkohol. »Heldigvis har stigmatiseringen af alkoholfri øl ændret sig positivt de seneste år. Og skal man køre hjem, har man planer næste dag eller er man for eksempel ved at træne op til et marathon, er det altså meget rart, at man kan føle sig som en del af fællesskabet uden at skulle mærke alkoholens eftervirkninger«.

Den alkoholiske bryg har jo eksisteret i århundreder. Men når det kommer til den alkoholfrie udgave, er den faktisk temmelig svær at brygge – hvis den altså ikke skal smage som en udvandet variant af den ‘rigtige’ udgave.

»Derfor har det også taget os mere end tre år at lave den nye opskrift. For smagen er selvfølgelig altafgørende, og nu har vi i samarbejde med vores dygtige forskningscenter virkelig ramt en alkoholfri pilsner, som smager rigtig godt«


»Det er faktisk virkelig kompliceret at brygge en smagfuld, alkoholfri pilsner«, fortæller Charlotte Høgh Damgaard. Alkohol giver ikke alene smag og aromatisk dybde, den er også med til at fremhæve dufte og give en god mundfylde. Når man brygger en alkoholfri øl, foregår det oftest ved at brygge en almindelig øl og så fordampe alkoholen. Med den viden man havde før i tiden, blev de alkohol frie øl produceret på denne måde ofte brændte og meget maltet i smagen og duften. Noter, der ikke er specielt forfriskende. Men nu er det altså lykkes for Carlsberg at finde den helt rigtige formel til deres nyeste Nordic-pilsner.

»Derfor har det også taget os mere end tre år at lave den nye opskrift. For smagen er selvfølgelig altafgørende, og nu har vi i samarbejde med vores dygtige forskningscenter virkelig ramt en alkoholfri pilsner, som smager rigtig godt og stadig bevarer dybe humlearomaer, og giver en fyldig eftersmag samtidig med, at den er behageligt læskende«.

Der er sket et holdningsskifte, så det i dag er langt mere almindeligt at vælge øl uden alkohol og med Carlsberg Nordics nye alkoholfri opskrift, kan du nyde en øl med dybe humlearomaer og fyldig eftersmag. Det betyder, at man kan føle sig som en del af fællesskabet og nyde den gode smag med en alkoholfri øl i hånden.

Passer perfekt til det danske frokostbord

Hos det danske bryggeri oplever de den globale tendens, hvor alkoholfrie øl bliver valgt af endnu flere forbrugere. Derfor bliver der lagt mange ressourcer i at udvikle alkoholfrie varianter, som smagsmæssigt er på højde med de almindelige varianter af øl. Derfor arbejdes der også med, om øllene parrer sig godt med madoplevelser.

Og her er den nye Nordic Pilsner lige så fantastisk som dens ‘storebror’. »Vores nye pilsner kan selvfølgelig nydes til et klassisk, dansk frokostbord med smørrebrød, hvor den forfriskende øl skærer igennem de tungere smage fra maden. Men det samme gælder altså også salater, kylling og selvfølgelig en god burger eller pizza . Eneste lille fordel er selvfølgelig, at man slipper for alkohol«, siger Carlsbergs Marketingchef, Charlotte Høgh Damgaard.