Næste:
Næste:

PriceRunner har introduceret 82 bæredygtighedsfiltre, som forbrugerne kan bruge, når de tjekker prisen på en vare. Det kan f.eks. være genbrugsemballage eller veganske produkter. Foto: PriceRunner.

Tænk på kloden, når du juleshopper

Bæredygtig E-handel er et fælles ansvar. PriceRunner vil derfor gerne hjælpe forbrugerne til at træffe bæredygtige valg, når vi handler på nettet.

Hver dansker har i gennemsnit et klimaaftryk på 17 tons CO2 om året. Meget af aftrykket stammer naturligvis fra energi og vores fælles udledning, men næsten en fjerdedel kommer fra vores helt almindelige forbrug af elektronik og tøj o.l.

Vores forbrugsmønster er derfor et oplagt sted at sætte ind, hvis vi skal nedbringe vores CO2-aftryk.

»Nu er julehandlen allerede i gang, og det er et godt sted at starte, hvis vi vil have et mere bæredygtigt forbrug. De allerstørste miljøsyndere, når det kommer til forbrug, er levering og returvarer. Det er også der, man som privatperson lettest kan gå ind og gøre en forskel. Køb kun det, du har brug for. Køb den bedste kvalitet, du har råd til, og brug gerne tests og anmeldelser for at finde de bedste produkter for dig«, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

»Når prisen både er vigtigere end kvalitet og service, så vil det automatisk resultere i et stort forbrug, og nogle gange kan man jo spørge, om vi egentlig har brug for det, vi køber«

To ud af tre vægter prisen højest

En af branchens store udfordringer er, at pris stadig er et altoverskyggende parameter, når vi handler.

En undersøgelse, som YouGov har lavet for PriceRunner, viser, at 65% af 1.000 adspurgte danskere vægter prisen højest, når de handler.

»Når prisen både er vigtigere end kvalitet og service, så vil det automatisk resultere i et stort forbrug, og nogle gange kan man jo spørge, om vi egentlig har brug for det, vi køber«, siger Katrine Barslev og understreger, at hun bestemt ikke tror, at danskerne er ligeglade med klimaet.

»Men det kan være svært at navigere i indkøbsjunglen. Selvfølgelig betyder pris meget, men det er positivt at se, at kvalitet og tydelige produktbeskrivelser følger tæt efter. Heldigvis findes der utroligt mange gode, grønnere alternativer, som også lever op til høj kvalitet og en fair pris«.

PriceRunner vil gerne hjælpe forbrugerne til at få et mere bæredygtigt forbrugsmønster. PriceRunner har derfor samlet en række gode tips til at få mere bæredygtighed ind i hverdagen. Foto: PriceRunner.

Tips til mere bæredygtighed

I bestræbelserne på at guide forbrugerne i en mere bæredygtig retning har PriceRunner udarbejdet en række gode tips til at få mere bæredygtighed ind i hverdagen.

»PriceRunner er primært kendt som en sammenligningstjeneste for produkter og pris. Det er vores adelsmærke, men som en større virksomhed ønsker vi også at hjælpe med at finde de bedste produkter for miljø og klima, så forbrugerne har mulighed for at tage stilling«, siger Katrine Barslev og fortsætter:

»Vi har en serie med tips til bæredygtige produkter, der kan erstatte de velkendte engangsartikler. Vi fokuserer også på enkle og gode vaner, der kan gøre en forskel for vores natur og dagligdag, og så opfordrer vi også folk til at indsende tips og idéer, hvis de kender til produkter, der kan inspirere til mere bæredygtighed. Det kan f.eks. både være indenfor emballage, skønhedsprodukter og tøj«, fortæller Katrine Barslev.

»Vi føler en forpligtelse til at hjælpe danskerne med at foretage langsigtede og gennemtænkte køb«

82 bæredygtighedsfiltre

Ud over tips og inspiration til mere bæredygtighed har PriceRunner også introduceret 82 bæredygtighedsfiltre, som forbrugerne kan bruge, når de tjekker prisen på en vare. Det kan f.eks. være energiklassen på vaskemaskinen, genbrugsemballage eller veganske produkter.

»Med vores bæredygtighedsfiltre hjælper vi vores besøgende til at foretage mere bæredygtige valg. Vi føler en forpligtelse til at hjælpe danskerne med at foretage langsigtede og gennemtænkte køb. Bæredygtighedsfiltrene gør det nemmere at udvælge de mest holdbare varer«, siger Katrine Barslev og tilføjer, at PriceRunner langt fra er i mål.

»Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed er et væsentligt element i fremtidens shopping, og derfor arbejder vi løbende med at indføre bæredygtige tiltag, som kan være med til at skubbe vores forbrugsmønstre i en bæredygtig retning. Der vil komme mange flere filtre på flere produkter i 2022. Vi er ikke i mål, men det er et vigtigt skridt både for PriceRunner, forbrugerne og den planet, vi bor på«, siger Katrine Barslev.

Læs mere om PriceRunner og deres bæredygtige tiltag her.