Næste:
Næste:

Egenproduktion. Danmarkspremiere 6. november 2021. Fast del af repertoiret. Foto: Søren Meisner.

Teater kan bare noget helt særligt

Teater Vestvolden i Hvidovre er et stort tilløbsstykke for børn, unge og familier. Selv om vi de seneste år er blevet endnu mere digitale og mange teatergængere har haft ufrivilligt orlov, er teaterkulturen nu tilbage for fuld styrke.

Teater Vestvolden er et meget besøgt teater, hvis genre spænder vidt. Lige fra teater til de helt små, juleteater, standup og ungdomsteater – hvor ikke mindst sidstnævnte har en god portion indlæring i et supplement til skoleundervisningen, hvilket betyder, at mange skoleklasser også tager turen til Teater Vestvolden.

»Vi mærker tydeligt, at vi er kommet godt tilbage fra Coronaen og ikke mindst, at publikum er kommet igen. Vi har lige nu mange skoleklasser, der har vist interesse for vores opførelse af ungdomsklassikeren ”Christiane F.”, der er en autentisk historie, som handler om, hvordan en ung tysk pige bliver hvirvlet ind i et misbrug, som hun ikke er i stand til at kontrollere – en historie der måske er mere relevant end nogensinde«, fortæller Stephan Pollner, teaterchef hos Teater Vestvolden.

Og han tilføjer hvorfor netop denne snart 42-årige gamle historie er noget ganske særligt for Teater Vestvolden, der har næsten lige så lang en historie bag sig (1980).

»Stykket er ikke bare en god og lærerig historie for datidens og nutidens unge. Instruktøren, Anders Lundorph, har med afsæt i bogen og filmen ”Wir Kinder vom Banhoff Zoo, artikler og TV-indslag, samt bogen ”Mein Zwetens leben”, samlet alle historierne i en vellykket nyfortolket version, hvor rollelisten udgøres af de tre skuespillere; Ene Øster Bendtsen, Lise Lauenblad og Charlotte Fich. Hver skuespiller, der repræsenterer forskellige generationer, spiller på et tidspunkt i stykket rollen som Christiane F., hvilket er noget, der gør stykket til en unik oplevelse«, forklarer Stephan Pollner.

»At stå overfor virkelige mennesker og opleve dem gå ind i en rolle for at fortælle en historie gør, at man som publikum er mere til stede i nuet«

Stephan Pollner. Dansk skuespiller og instruktør og siden 2011 teaterchef for Teater Vestvolden. Foto: Jon Kort.

Mange skoleklasser har allerede booket billet

»Lige før coronaen lukkede Danmark ned, spillede vi på teatret Zappa med afsæt i Bjarne Reuters fortælling og Bille Augusts filmatisering. Det var et stort tilløbsstykke for familier og skoler, og som det ser ud nu bliver opsætningen af Christiane F. endnu større, set i lyset af hvor mange, ikke bare familier, men også skoler, der har vist interesse og booket billetter hertil«, siger Stephan Pollner.

Christiane F. spiller i tidsrummet 6. november – 4. december 2021 og er målrettet 8. klassetrin og opefter.

Hvis du vil se ledige spillepladser for Christiane F. kan du klikke her og vælge ’Kalender’.

Den første danske teaterforestilling om Christiane F. Medvirkende: Ene Øster Bendtsen, Charlotte Fich, Lise Lauenblad.

Teater vil altid være her

Teater er en 2.500 år gammel kunstart, hvor skuespillere på en scene fremstiller begivenheder i dialog, kropssprog og handlinger foran et publikum. Og selvom at vi lige nu befinder os i en teknologisk tidsalder med mere og mere skærmtid, så er teaterchefen ikke i tvivl om, at teater vil være at finde i fremtiden.

»Det, at komme i teater giver bare en noget helt særligt. At stå overfor virkelige mennesker og opleve dem gå ind i en rolle for at fortælle en historie gør, at man som publikum er mere til stede i nuet«, siger han, og trækker analogier over til det at mødes i forskellige fora.

»Man kan måske sammenligne det lidt med et online møde og et fysisk møde, hvor online-mødet måske er filmen, vi ser på skærmen eller i biografen, mens det fysiske møde er teatret. Begge former dur, men giver samtidig også deltagerne forskellige oplevelser«, påpeger Stephan Pollner.

Og han understreger samtidig, at det naturligvis er op til værten (teatret) at skabe en unik oplevelse.

»Det er naturligvis vores fornemste opgave at give vores publikum en stor oplevelse, og det synes jeg også, at vi lykkes med, hvad enten det handler om opførelsen af Alfons Åberg for de helt små, juleeventyr, open mic-aftener, Christiane F. med videre«.

Planlæg din næste teatertur her.

Zappa. Egenproduktion. Danmarkspremiere 2016. Fast del af repertoiret. Bliver genopsat i sæson 22/23. Foto: Jon Kort.