Næste:
Næste:

Bled i efteråret. Foto: Slovenian Tourist Board.

Derfor skal du lægge din næste kulturferie i Slovenien

Med en beliggenhed nærmest midt i Europa, er Slovenien tættere på, end du tror, og selv om landet er lille, har det en overordentlig rig kulturhistorie, der rækker mange tusinde år tilbage - helt til civilisationens vugge.

Det grønne eventyrland er fyldt med sceniske landskaber med bjerge og skove kun afbrudt af slotte og gamle byer, og her kan man virkelig gå på opdagelse i landskabet eller på museer, der både byder på kunst i verdensklasse og ny og gammel historie.

Samtidig er Slovenien lidt en hemmelighed blandt europæiske rejsende, så her er muligheden for at komme væk fra de typiske feriedestinationer og udforske dit helt eget lille hjørne af Europa inden for køreafstand fra Danmark.

Ptuj. Foto: Slovenian Tourist Board.

Et gammelt eventyrland

Hvis der er en ting, som Slovenien ikke mangler, så er det fortryllende eventyrlandskaber med gamle slotte, romantiske haver, borge og historiske byer strøet ud over de grønne bakkedale. Landet er blandt andet hjemsted for flere seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste, blandt andet i byerne Idrija, Škofja Loka og Ptuj, og det hele bliver præsenteret i en ramme af moderne bekvemmeligheder, der gør rejsen til en behagelig oplevelse.

Landet byder på hundredvis af slotte og andre historiske steder bygget i middelalderen, renæssancen og barokken, og de fleste er i større eller mindre grad åbne for offentligheden. En del af de gamle, slovenske slotte står i dag tilbage som smukke ruiner perfekte til fotomuligheder, og mange andre steder bliver gæster budt velkommen til rundvisninger og udstillinger af kompetente lokale guider.

På nogle slotte kan man overnatte og spise som en prinsesse, eller måske kunne en af dem endda udgøre de perfekte omgivelser til dit drømmebryllup.

 • Unikke ferier i Slovenien

  Tag på din egen opdagelsesrejse med en helt særlig byferie i Slovenien, hvor du kan bo i luksus og udforske landets hemmeligheder. Slovenien har indført mærkningssystemet Slovenia Unique Experience, der markerer landets mest originale femstjernede overnatningsmuligheder og oplevelser, og hvis du styrer efter disse, så er du garanteret en enestående og uforglemmelig ferie, hvor du får brugt alle dine sanser.

  Ljubljana. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Hoteller og oplevelser markeret med ”Slovenia Unique Experience” er udvalgt, fordi de er lokale, autentiske, unikke, eksperimenterende, boutique, bæredygtige og af høj kvalitet. Her kan du sove i luksusomgivelser på Sloveniens bedste hoteller, overnatte på slotte eller i en villa med pool for eksempel, eller du kan vælge luksus i det grønne med de populære ”glamping”-ferier.

  Samtidig kan du spise på nogle af landets bedste restauranter. Det slovenske køkken fokuserer på gode, lokale råvarer fra det enorme spisekammer, der findes lige udenfor i form af naturen og de store skove, og landet udmærker sig blandt andet ved sine traditionelle kødretter, den verdensberømte lokale honning og rige vinproduktion.

  LÆS MERE: Slovenien er Europas grønne hemmelighed

  Lad dig føre igennem historien af lokale guider

  Maribor. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Slovenien ligger midt i Europa og er rundet af mange forskellige kulturelle perioder. Det kan man blandt andet se på arkitekturen, der tager dig på en visuel rejse igennem mange epoker, helt tilbage til for flere tusinde år siden, hvor romerske bosættere lagde grunden til mange af de steder, som man stadig kan besøge den dag i dag.

  I middelalderen ændrede byerne karakter med det historiske centrum, som de fleste slovenske byer i dag er opbygget omkring. Mange historiske bygninger er i dag indrettede som museum, hvor du kan opleve fortiden, som var du der selv, og dygtige lokale guider står klar til at føre dig på en rejse igennem tiden med et skarpt blik for det unikke og uventede, som du næppe ville kunne finde uden hjælp fra en indfødt.

  Piran. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Slovenien kan naturligvis opleves med bil og tog, men der er også mulighed for en mere usædvanlig ferie for eksempel på gåben igennem bjerglandskaber, skove, enge og dale - fra den ene lille historiske by til den anden - eller man kan tage rejsen til vands med flodbåder hele vejen til hovedstaden Ljubljana.

  Her får du oplevelser som ingen andre steder

  Slovenien har en rig kultur med stærke lokale traditioner og mange ikoniske attraktioner. Besøg for eksempel den verdensberømte sø Bled, hvor man finder den ikoniske ø med en lille kirke på, som man har set på utallige fotos, eller tag en tur til Lipica, hvor man avler de særlige hvide og kostbare Lipizzaner-heste.

  Landet har desuden en af verdens smukkeste hulesystemer, Postojna, hvor man endda kan komme omkring i et underjordisk tog, og bagefter kan man besøge verdens største middelalderslot beliggende i en hule, Predjama. Se verdens ældste vinranke i Maribor eller besøg kystbyen Piran, der er kendt for sin venetianske arkitektur og for at være fødested for den berømte barokkomponist og violinist Guiseppe Tartini.

  Slovenien er autentisk og for de kræsne

  Slovenien lægger ikke op til masseturisme men vil i stedet gerne forkæle de gæster, der kommer, med en mere autentisk oplevelse.

  En ferie i Slovenien indbyder til, at man sammensætter sin egen unikke rejse, og det betyder selvfølgelig, at landet kan opleves inden for flere prisklasser afhængigt af ens valg. Og hvis man foretrækker den helt eksklusive oplevelse, så er der også god mulighed for det med en række femstjernede hoteller i luksusklassen.  BILLEDGALLERI: Sloveniens rige kulturoplevelser

  Koper. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Predjama Castle. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Kostanjevica na Krki. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Škofja Loka. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Kranj. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Novo Mesto. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Celje. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Idrija. Foto: Slovenian Tourist Board.