Næste:
Næste:

Guide: 10 vilde overnatninger i Sverige

Overnat på en øde ø, tag på gourmet-retreat midt i skoven, eller hvad med at sove i en gammel sølvmine? Sverige brillerer med unikke overnatningssteder, der er en rejse værd i sig selv. Vi har udvalgt 10 steder, der med garanti vil give dig en oplevelse for livet.

 

Nyrup Naturhotel – Bo som en nomade

Nyrup Naturhotel mødes sydsvensk naturidyl og eksotisk nomadeliv. Her kan man nemlig overnatte i en vaskeægte jurt, et stort filttelt, som oprindeligt blev brugt af nomader på de centralasiatiske stepper. Jurter er isoleret, så de kan bruges hele året, og på Nyrup Naturhotel er de blevet tilsat et ekstra skud komfort og indrettet med rigtige senge og varme dyner.

Jurt-opholdet er en perfekt måde at komme helt ned i gear. Alt her foregår i roligt tempo og i pagt med naturen. Maden lavet over bål, og de lækre retter, der spises å langbordene under trækronerne, er tilberedt af lokale råvarer.

Overnatning i jurt - Foto: Julia Cathrine This

Stedsans – gourmet-retreat i skoven

Madnørder og naturelskere kan få deres hedeste drømme opfyldt på den lille perle Stedsands in The Woods. Her overnatter man midt i naturen og spiser gourmetmad fremtryllet af lokale råvarer.

Stedsans - Foto: Thomas Kjelds

På Stedsans går bæredygtighed og respekt for naturen hånd i hånd med madkunst og livsglæde. En middag i den lille ”natur-restaurant” er en fornøjelse for både øjne og smagsløg, og en nat i Stedsans’ træhytter eller telte er som balsam for sjælen. Hytterne og teltene er enkle og rustikke, men dejligt komfortable. Der er dyner, pels og tæpper i sengene til at holde kulden fra kroppen og lækkert sengetøj og håndklæder i økologisk bomuld.

Eriksberg - Vildtsafari på luksusklasse

Hvem siger, at man behøver tage hele vejen til Afrika for at opleve lodge-stemning og ægte vildtsafari? På Eriksberg Hotel & Nature Reserve kan du vågne op til brølet af en kronhjort og tage på safari og se store flokke af bisonokser og vildsvin. Hotellets værelser er af høj standard og indbyder til en rigtig forkælelses-weekend. De er indrettet i lækker lodge-stil med klare referencer til den afrikanske savanne, og det er næsten ikke til at tro, at man kun er nogle få timers kørsel fra Danmark.

Europæisk bison, Eriksberg - Foto: Eriksberg

Slut en god safari-dag af med en tur i jacuzzi’en og nyd en lækker middag i hotellets gourmetrestaurant, Visenten. Her står nogle af Sveriges bedste kokke klar til at forkæle dig. Er du til god vin, kan du også glæde dig. Vinkælderen rummer 9000 flasker, og restaurantens sommelier kan med sikkerhed hjælpe med finde den rette flaske frem fra dybet.

Ramoa - Overnat på en øde ø

Midt i den smålandske sø Örken ligger den lillebitte ø Ramoa. Her kan du overnatte i et smukt, lille træhus med naturen som nærmeste nabo. Du kan selv padle ud til øen i en kano eller blive sejlet dertil. På øen er der hverken elektricitet eller rindende vand. Men her er smukt, og du har det hele for dig selv. Små soldrevne lamper giver lidt lys til huset. En komfortabel seng med puder og dyner hjælper nattesøvnen godt på vej og om aftenen, får du med båd, bragt en kurv ud med lækre lokale delikatesser mens du om morgenen kan nyde friskbrygget kaffe og morgenmad i stedets den lille café.

Ramoa

72 hour Cabin - Et glashus i vildmarken

Midt i Vestsveriges smukke natur finder du en række unikke glashytter under navnet 72 hour Cabin.

Glashus, Steneby - Foto: Jonas Ingman

Her kan du overnatte i en glashytte og nyde panoramaudsigten til skærgård, skov, grønne enge og dybe skovsøer. Hytterne er indrettet med komfortable senge, hvilket gør oplevelsen til en luksuriøs en af slagsen. Føler du dig stresset og energiforladt, er der ekstra god grund til at slå vejen forbi 72 hour Cabin. En undersøgelse har nemlig vist, at 72 timer i én af de i alt otte glashytter kan reducere stressniveau og give kroppen ny energi.

En undersøgelse har nemlig vist, at 72 timer i én af de i alt otte glashytter kan reducere stressniveau og give kroppen ny energi.

Hotell Utter Inn -Et undervandseventyr

Hotell Utter Inn ligger ude på Mälaren-søen, 60 kilometer fra Stockholm, og er den perfekte overnatning for vandhunde eller dig, der er fascineret af det fortryllende liv under vandet.  Hotellet består af et flydende trædæk, et lille hus og en kabine under vandet, der er indrettet som soveværelse. Fra sovekabinen kan du følge med i fiskene, der svømmer forbi, og stiger du op til overfladen kan du nyde udsigten, dase i solen på trædækket og springe en tur i vandet, hvis det bliver for varmt. På Hotell Utter Inn har du det hele for dig selv, for ”Flotellet” består kun af det lille hus med ét værelse. Husk at pakke en køletaske med råvarer og tilbered din egen mad i ”hotellets” lille køkken.

Hotel Utter Inn - Foto: Leon Grimaldi

Sala Silvergruva – sig godnat 155 meter under jorden

Sveriges måske vildeste overnatning er en suite indrettet i den gamle, nedlagte Sala-sølvmine tæt på Stockholm.

Sala Silvergruva - Foto: Pappilabild

Her bor du 155 meter under jorden i en lille lomme i minen, der er indrettet med lysekroner og elegante møbler – en dramatisk kontrast til de rå minevægge. Den eneste vej til dit værelse er via en særlig mineskaktelevator og med dig får du en kurv med lækre drikkevarer og delikatesser, til de sene timer i den  underjordiske suite.

Island Lodge - Teltluksus i skærgården

Island Lodge i Stockholms smukke skærgård kan du tage på telttur på 1. klasse. Her bor du midt i naturen, men stadig med masser af komfort. Teltene er indrettet med fine, lyse trægulve, rensdyrskind og møbler og tekstiler i rustikt nordisk design. Alt sammen inspireret af naturen omkring.  På kolde dage kan du lune dig ved teltets kakkelovn, og hvad end du er til sommer- eller vinterbadning – eller måske begge dele – ligger søen og badebroen kun nogle få skridt fra dit telt. Du kan også hoppe i det varme vildmarksbad, hvorfra du kan nyde solnedgangen over skærgården.

Glamping på Island Lodge - Foto: Anna Hållands

Treehotel - En UFO i trætoppen

Højt oppe i en trækrone i det nordlige Sverige finder du en af landets mest mærkværdige overnatningssteder. Nemlig en UFO. Indvendigt er UFO’en indrettet i rigtig rum-stil med stjerner i loftet og sengetøj

UFO, Treehotel

og puder dekoreret med galakser og planeter. UFO’en er spændt fast til træerne med stålwirer, og du kan mærke, at den bevæger sig, som var den på en mission på vej mod jorden. Der er plads til fem personer i UFO’en, så er der er plads til at tage hele familien med på rumrejse i de svenske skove.

UFO’en er designet af den svenske arkitekt Bertil Harström og er en del af kæden Treehotel, hvor man blandt andet også kan overnatte i en gigantisk fuglerede eller en spejlkube.

ICEHOTEL – iskoldt eventyr

I Kiruna, 200 kilometer nord for polarcirklen, venter en helt enestående - og iskold - hoteloplevelse. Her i den svenske del af Lapland, hvor nordlyset danser og elgene strejfer på de snedækkede sletter, kan du nemlig overnatte på verdens første hotel bygget af is og sne. Hotellet med det passende navn Icehotel bliver bygget op fra ny hvert efterår, når den arktiske kulde sætter ind.

Værelserne holder en konstant temperatur på minus 5 grader, og for at man kan holde varmen er sengene foret med tykke dyner og rensdyrskind. Under et ophold på Icehotel, skal I naturligvis også et slå et smut forbi hotellets berømte ICEBAR og is-galleriet, hvor kunstnere fra hele verden hvert år bidrager med værker udført i sne og is.

Baren på Icehotel - Foto: Hans Olof