Næste:
Næste:

Varberg Kallbadhuset - Foto: Natalie Greppi

Guide: 4 sublime spa-ophold i Halland

Lækre spa-oplevelser er tættere på, end du tror. Halland i Sydsverige byder nemlig på spa-og wellness-hoteller i verdensklasse.


Danskerne tager på wellness-ophold som aldrig før. Og du behøver ikke rejse langt for at blive forkælet med velgørende spaoplevelser. Halland har siden starten af 1800-tallet haft en hæderkronet tradition for kurbade og er i dag en af Skandinaviens bedste spadestinationer. Her kan du indlogere dig på historiske kurhoteller eller tage på en foryngende weekend på et af de nye, hippe wellness-centre.

Historiske kurhoteller og kallbadshuse

Det naturskønne Halland har i århundreder været et af svenskernes foretrukne feriesteder. Her på den svenske riviera finder du nogle af Sveriges bedste strande. Både hvide sandstrande mod syd og de spektakulære klippestrande i den nordlige del af Halland tæt på Gøteborg.

På et getaway til Halland skal du ikke snyde dig selv for en dukkert ved det historiske Varberg Kallbadhus. Et Kallbadhus – eller koldtbadshus - er en slags badeanstalt af træ bygget på pæle. Her kan du bade året rundt og hoppe en tur i sauna. Det smukke kallbadhus i Varberg er opført i 1820’erne og bygget i orientalsk stil. Badeanstalten blev totalrenoveret i 1997, men det historiske vingesus er intakt – og udsigten over Kattegat er fantastisk.

Vil du have wellness med overnatning, så check disse fire spa-hoteller. De er perfekte til en weekend i forkælelsens tegn.

Varbergs Kusthotell & Spa – klassisk kurhotel

Et par timers kørsel op ad kysten fra Øresundsbroen finder du det smukt beliggende Varbergs Kusthotell & Spa. Siden starten af 1900-tallet har det traditionsrige hotel budt på velgørende behandlinger i skønne omgivelser. Som det eneste sted i Sverige kan man nyde godt af Thalasso-spa, som er en særlig slags spa, hvor havets alger, tang og mineraler bruges til helbredende behandlinger. Du kan også lade kroppen komme helt ned i gear i den 32 grader varme saltvandspool. Her er desuden boblebad, sauna, koldtvandsbassiner og et smukt, gammelt kallbadhus.

Og det handler ikke kun om vand. Du kan også slappe af med en bog i en hængekøje i den hyggelige have og nyde et lækkert måltid fremtryllet af sunde, lokale råvarer. Hotellet ligger lige ved vandet, så hop en tur i bølgen blå eller bliv blæst igennem på en rask efterårsgåtur langs stranden.

Udendørs restaurant, Varberg Kunsthotell, Halland - Foto Varberg Hotell

Varbergs Stadshotell & Asia Spa – wellness med et asiatisk twist

På det smukt restaurerede kurhotel Varbergs Stadshotell & Asia Spa kan du blive forkælet med eksklusiv wellness i verdensklasse. Det er ganske enkelt et af Sveriges bedste spahoteller. Her tilbydes en lang række forskellige krops- og ansigtsbehandlinger, som er inspireret af antikke, asiatiske behandlingsystemer. Nyd f.eks. en indisk, ayurvedisk massage med varme, velduftende olier eller en japansk taiyang-massage, hvor der er fokus på akupressurpunkter og på at få kroppens energier til at flyde frit. I spaområdets badekarslune vitality pool kan du slappe helt af og nyde en dejlig, muskelafslappende ”vandmassage”. Herudover er der japansk spa, dampbad, sauna og koldtvandsbassin.

Nyd f.eks. en indisk, ayurvedisk massage med varme, velduftende olier eller en japansk taiyang-massage, hvor der er fokus på og på at få kroppens energier til at flyde frit.

Hotellets værelser er indrettet i elegant og eksklusiv stil og har alt, der skal til for, at du kan føle dig rigtig forkælet. Slut dagen af med en lækker gourmetmiddag i hotellets klassiske restaurant eller bliv i det asiatiske tema og spis på hotellets japanske restaurant.

Hotellet ligger lige midt i den hyggelige by Varberg, i gåafstand til den fine strandpromenade og med smuk udsigt til Kattegat og Varbergs gamle fæstningsanlæg.

Asia Spa i Varberg Stadshotell, Halland - Foto: Varberg Stadshotel

Hotel Tylösand - spa med kunstgalleri og stjernestøv

På Hallands sydlige kyst, kun to timers kørsel fra København, ligger det luksuriøse spa-hotel Tylösand. Det er i dag et af Sveriges hippeste spa-hoteller. Ikke mindst på grund af stjernestøvet fra Per Gessle, den ene del af pop-succesen Roxette, som siden 1995 har været medejer af stedet.

Stranden i Tylösand, Halland - Foto: Fotopamela.se

Hotel Tylösand er perfekt beliggende midt i klitterne og med havet og himlen som nærmeste nabo. Det er et skønt sted, hvis man gerne vil på et spaophold, der også er sjovt og uformelt. I spa-afdelingen hersker en afslappet tone, og her må gerne snakkes og hygges. Nyd f.eks. en sauna-gus med med dufte fra Hallands traditionelle helsende urter eller lad kroppen slappe af i den opvarmede, kombinerede indendørs- og udendørsswimmingpool. Du kan også vælge mellem en lang række behandlinger som hot stone- og aromamassage. Eller hvad med at komponere din helt egen scrub?

På Hotel Tylösand er der både plads til afslapning, fordybelse og fornøjelse. På hotellets tre restauranter er der lækre, innovative retter på menuen, og om sommeren er der live-musik og gang i hotellets natklub. Kig også forbi det fine kunstgalleri, der er Sveriges største.

Hotell Tylösand, Halland - Foto: Hotell Tylösand

Falkenberg Strandbad – trendy luksus-wellness

Falkenberg Strandbad blev i 2017 kåret som Europas mest luksuriøse spa-resort og er smukt beliggende med udsigt over havet. I hotellets overdådige spa-afdeling, The Retreat Club, er der dømt ultimativ selvforkælelse. Termometeret skriver 25 grader året rundt, og vandet er altid badekarslunt. Her kan du slappe af i champagnepoolen, nippe til en lækker cocktail i pool-loungen og nyde duften af citrusfrugter i det store orangeri. Spa-afdelingen har hentet inspiration fra hele verden. Her kan du vælge mellem en lang række behandlinger som aromaterapi, hamam, udendørssauna, kaffe-scrub, bambus-massage.

Falkenberg Strandbad, Halland - Foto: Falkenberg Strandbad

Termometeret skriver 25 grader året rundt, og vandet er altid badekarslunt.

Falkenberg Strandbad er et hit året rundt og et oplagt sted til f.eks. en forkælelsesweekend med veninderne. F.eks. som et hyggeligt vinter-getaway, hvor I kan blive varmet igennem og nyde hyggen fra den knitrende pejs i hotellets smukke afslapnings-lounge. Det er også muligt at købe et dagspas til spa’et uden en overnatning.

Falkenberg Strandbad, Halland - Foto: Falkenberg Strandbad