Næste:
Næste:

De to første weekender i december finder man det eventyrlige julemarked i den historiske bydel. Foto: Visit Odense.

Odense vækker juleeventyret til live

Odense skruer op for en fortryllende jul. Danmarks største lysfestival, julemarked og juleteater i gaderne bringer magisk julestemning til byen.

I den kommende tid er Odense omdannet til en af landets mest magiske byer med masser af julelys, aktiviteter og levende eventyrfigurer, der spreder den gode julestemning i bybilledet. Julemarkeder, rullende madværksted og et juleteater i gågaden er blot et lille udvalg af de mange juleoplevelser, som kaster juleglans henover Odense.

Vil man opleve Danmarks største lysfestival, skal man besøge Kongens Have i Odense. Indtil jul er parken omdannet til et julelandsskab med masser magisk julebelysning. LUMAGICA - Enchanted Winter Forest er en visuel, nyskabende lysfestival, hvor man kan gå på opdagelse i en fortryllende skov med Danmarks største lysende dyr og interaktive oplevelser. I skoven findes også små gemmesteder og madboder, hvor man nyde en varm kakao, glögg eller andre af julens herligheder og fristelser til både børn og voksne.

Eventyrlig julestemning i Odense.

Moderne middelalderby fejrer eventyrlig jul

Er man på udkig efter den eventyrlige julestemning, som den kendes fra Charles Dickens-klassikerne, skal man sigte mod den gamle bydel. Her får den eventyrlige julestemning virkelig lov til at udfolde sig frit i den gamle middelalderby. Snoede brostensgader bliver oplyst af magiske julelys og dekorative julefigurer og er med til at fejre den autentiske historie bag Odense, der er en af de ældste købstæder i Danmark.

I år er der en særlig anledning til den gode stemning gennem den fynske hovedby. Odense har i flere år gennemgået en større renovation i midtbyen. Den gamle hovedpulsåre Thomas B. Thriges Gade opdelte i flere årtier den gamle by fra den nyere del af Odense.

Men efter flere års omlægningsarbejde er der nu igen en direkte linje fra centrum ind til den historiske bydel. Derfor er det en særlig eventyrlig oplevelse at komme ind i den gamle by med al dens smukke decemberbelysning og opleve en bydel, der ligner et klassisk juleeventyr med snedronninger og en lille teatertrup, der opfører små julestykker for børn og voksne.

  • Julemarked og byens nye eventyrhus

    De to første weekender i december finder man det eventyrlige julemarked i den historiske bydel, hvor også H.C. Andersen voksede op. De gamle, charmerende huse skaber den helt rigtige atmosfære for det årlige julemarked. Her vil et væld af boder sælge unik brugskunst, gastronomiske specialiteter som passer godt til julebordet eller som en hurtig julesnack, mens stemningen i sig selv er en oplevelse værd.

    Netop bysbarnet H.C. Andersen bliver også behørigt fejret i det nye, smukt arkitektoniske museum, H.C. Andersens Hus, der for alvor slår dørene op til forfatterens magiske verden d. 1. december. Her kan børn og voksne gå på opdagelse i den elskede forfatters kreative univers og opleve eventyrerne, der stadig er ligeså relevante og eventyrlige i dag, som de var for mange årtier siden.

    Ikke alene er museet og den tilhørende sansehave et besøg værd på grund af den fantastiske arkitektur fra den japanske tegnestue Kengo Kuma & Associates, men H.C. Andersens Hus er en fantastisk legeplads for børn og voksne - især hvis man vil gemme sig væk fra decemberkulden i nogle timer, inden man igen træder ud i Odenses store juleeventyr.

    Det smukke, arkitektoniske museum, H.C. Andersens Hus, slår for alvor dørene op til forfatterens magiske verden d. 1. december. Foto: Rasmus Hjortshøj.