Næste:
Næste:

Aktiv ferie i den vestsvenske Skærgård

Tag med til den vestsvenske Skærgård, hvor man blandt tusindvis af små øer, charmerende fiskelejer og små landsbyer, kan opleve alt fra romantik, kunst, natur og gastronomi.


Torsdag morgen kørte vi tidligt afsted, da vi rigtig gerne ville ind forbi det gamle Kallbadshus i Varberg (ligger syd for Göteborg). Vi missede det nemlig på vores road trip sidste år, til min helt store ærgrelse! Vi anede nemlig ikke at det fandtes før en brochure på vores Göteborg hotel afslørede, at vi havde befundet os mindre end 2 km fra den, kun adskilt af Varberg Fæstningen.

Kallhusbadet er bygget i orientalsk stil i 1903 og rummer en café og to saunaer, som man kan varme sig i før/efter man har hoppet i havet. Den ligner næsten et helt fatamogana! Det er SÅ ubeskriveligt smukt!

Sidste år tog vi forbi Varberg, for at besøge det smukke gamle fyrtårn Subbe. Man kan altså snildt kombinere fyrtårn, fæstning og Kallbadet. Og har man rigtig god tid på vejen op til Vest Sverige (Bohuslän området), så vil jeg anbefale, at man starter med at køre op til Vankraftværket Yngeredsforsen. Her finder man nemlig det fineste naturområde med et lille vandfald, der “falder” ned i en dal. På vejen videre til Varberg vil jeg foreslå, at man spiser frokost eller Fika på Strömma Farmlodge. Det er simpelthen det fineste og mest charmerende landsted, der både huser en café, et B&B, en vintageshop og en separat interiørbutik.

Kallhusbadet var desværre lukket, da vi var forbi. Sådan kan det gå når man er en earlybird på en hverdag. Er man så heldig at aflægge besøg åbningstiden, så skulle deres vafler smage helt fortrinligt – også hvis man ikke bader.

I det gamle Kallbadshus i Varberg (ligger syd for Göteborg) kan man både bade og spise vafler.

På visit i Skärhamn på øen Tjörn

Omkring middagstid ankom vi til den lille fiskerby Skärhamn på øen Tjörn – Sveriges sjette største ø. Her spiste vi en helt aldeles udsøgt frokost på Restaurant Vatten, der ligger med den skønneste udsigt til vand, klipper og himmel.

Smuk udsigt fra Restaurant Vatten.

Under ordlyden “Simpel og ærlig mad“, fik vi serveret det lækreste fisk vi længe havde fået. Generelt for hele denne tur i den vest svenske, har jeg kun at sige; “spis fisk“! Også selvom du måske er fiske-skeptiker til hverdag. Fisken er exceptionel frisk og tilberedningen har de altså bare styr på “deroppe“. Det var ikke svært at forstå hvorfor det store glaslokale der ligger i forbindelse med Nordiska Akvarellmuseet, på et splitsekund blev fyldt til bristepunktet. Udover at maden er fortræffelig, så er udsigten og atmosfæren heller ikke til at blive gal på.

Vejret var ikke lige til en dukkert, men havde det været, ville et spring herfra altså have været sagen. Jeg kravlede selvfølgelig op og var både ved at miste solbriller og fodfæste i blæsevejret.

Til museet hører 5 hytter/gæste studier. Både morgen- og aftenlyset må være helt fænomenalt med den udsigt. Hytterne lejes primært ud til kunst og akvarel interesserede og de kan bookes her, hvis man synes at man hører til målgruppen.