Næste:
Næste:

Bæredygtighed i unikke omgivelser

På Topas Ecolodge i Vietnam går bæredygtige principper og social ansvarlighed hånd i hånd med en unik beliggenhed. Lodgen, som er placeret på en spektakulær og afsidesliggende bjergtop, figurerer nu også på listen ‘Unique Lodges of the World by National Geographic’.

Tendensen i tiden går i retning af mere bevidste forbrugere, for hvem bæredygtighed i stigende grad er et vigtigt parameter i valget af rejse. 2017 var af FN udvalgt til at være det internationale år for bæredygtig turisme, med en målsætning om ”at sikre kultur og naturarv, alt imens man støtter miljøvenlige praksisser og bidrager til økonomiske og sociale fordele for lokalbefolkningen.” Den målsætning lever Topas Ecolodge til fulde op til. Bæredygtighed er dog ikke vores eneste ambition. I Topas Travel stræber altid efter at finde steder, hvor de andre sjældent kommer.

National Geographic hædrer Topas Ecolodge som unik

Cirka 45 minutter udenfor den gamle franske bjergstationsby Sapa ligger Topas Ecolodge. Helt afsondret fra resten af verden toner lodgen frem på en bjergtop i Hoang Lien Nationalpark i det nordlige Vietnam.

National Geographic har tidligere udnævnt Topas Ecolodge som nummer ét på listen ’21 places to stay if you care about the planet’ og nu er lodgen, som den første i Vietnam, blevet hædret ved at komme på listen ’Unique Lodges of the World by National Geographic’.

Fra lodgen og hver af de 33 hvide granitbungalows venter en absolut fabelagtig 360 graders panoramaudsigt ud over det dramatiske landskab af storslåede bjerge og terrasserede rismarker. Stedet drives ud fra bæredygtige principper og social ansvarlighed. 95 % af de 60 ansatte kommer fra 7 forskellige lokale bjergstammer og lodgen er reelt områdets største arbejdsplads og uddannelsessted.

En naturskøn oase

Vil du langt væk fra den overdøvende trængsel og travlhed, der findes i normale vietnamesiske byer, er den afsidesliggende Topas Ecolodge den perfekte naturskønne oase. Den betagende natur og stilheden er i sig selv grund nok til at tilbringe nogle afstressende dage her. Men ud over at slappe af ved poolen eller i spaen - eller måske bare nyde udsigten fra bungalowen, byder den omkringliggende natur på usædvanligt gode muligheder for at være aktiv. Du kan tage på vandreture i de smukke bjerge og risterrasser, cykelture ad de snoede veje og besøg i de lokale etniske landsbyer og markeder i området.

Fra begyndelsen har vi arbejdet hårdt for at sikre en unik oplevelse for naturelskere, så at blive anerkendt af en offentlighed, som fokuserer på det bedste af den naturlige verden, er en stor ære.


Nye tiltag for alle sanser

Topas Ecolodge åbnede i 2005. Helt fra starten har der været fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed. Samtidig er det tydeligt, at lodgen har undergået en betydelig udvikling og opgradering siden den åbnede, hvor bæredygtighed nu i højere grad forenes med forenklet luksus.

I juni 2017 åbnede en ny saltvands ’infinity pool’ med en af verdens vildeste udsigter. Poolen har en særlig sektion til børn, massage-jet funktion, en bar tilknyttet og ikke mindst en ubeskrivelig og surrealistisk udsigt over de omkringliggende bjerge og Sapadalen. Saltvandet opvarmes af et miljøvenligt system med luftpumper, der bruger 85 % mindre energi end standardteknologi. Poolen ligger tæt på den nye spaafdeling, som byder på forskellige behandlinger af traditionelle Red Dao urtebad og massage – her kan du nyde den ultimative selvforkælelse efter en lang dag eller hård vandretur.

Yderligere stimulering af sanserne fås i lodgens restaurant, som også for nylig har undergået et kvalitetsløft. Den danske chefkok Sune Jørgensen har i en periode opholdt sig på lodgen og undervist de vietnamesiske kokke her. Nu tilbyder restauranten en a la carte menu bestående af yderst velsmagende vietnamesiske retter med et internationalt islæt.

Lodgen er netop blevet udvidet med nye luksus suite bungalows, som er optimalt placeret, uden at gå på kompromis med den spektakulære udsigt fra hver bungalow.

Læs mere om Topas Ecolodge og Topas Travels rejser til Vietnam