Næste:
Næste:

Gå på opdagelse i dine skræddersyede playlister på Spotify

Med et stort tag-selv-bord af musik kan det nogle gange virke uoverskueligt at finde nye favoritter, og derfor ender det for mange med, at de hører de samme spillelister igen og igen. Men der er hjælp at hente, for med Spotifys algoritmer får du hjælp til at finde sange, som du ikke engang vidste eksisterede - men helt sikkert vil elske.

 

 

Opdag Spotifys skræddersyede afspilningslister. En ny afspilningsliste lige til dig - læs mere om Discover Weekly her

Det enorme udvalg af kunstnere og sange på Spotify giver uanede mulighederne for at gå på opdagelse i nye ting. Alligevel er det ofte det samme, vi vender tilbage til. Måske skyldes det, at det er svært at se skoven for bare træer, eller fordi det føles for tidskrævende at finde ny musik, vi kan lide.

Men du behøver ikke at bruge flere timer på at lede, hvis ikke du gider - Spotifys algoritmer har nemlig allerede gjort jobbet for dig.

Hvordan kan algoritmen så vide, hvad du kan lide? Ved hjælp af tre milliarder playlister og dine tidligere valg af sange. Streamingtjenesten har opbygget ’smagsprofiler’ til alle sine brugere lavet ud fra hvilke genrer, sange og kunstnere du lytter mest til.

De lister, du finder i din Spotify-app, er Discover Weekly og Daily Mix.

Discover Weekly er to timers musik særligt udvalgt til dig med helt nye sange udvalgt på baggrund af det du lytter til og fællesnævneren for det du lytter til. Jo mere du lytter, jo bedre fungerer algoritmen, og hvis du skifter sang inden for 30 sekunder, er det et tydeligt signal til Spotify, at du ikke kunne lide den sang – information der gør, at sandsynligheden for, at algoritmen rammer plet næste gang, stiger.

Det samme gælder Daily Mix, som også bliver bedre, jo mere du spiller på listen. Men mens Discover Weekly indeholder sange, som du normalt ikke spiller, så blander Daily Mix musik, du lytter meget til, med nye sange, som du ifølge algoritmen vil elske. Ved at slette en sang, du ikke kan lide, sikrer du, at den ikke vises på fremtidige lister, og ved at markere med et hjerte, gemmer du sange, du virkelig kan lide.

En tredje brugerdefineret afspilningsliste er Release Radar, som er oprettet til at præsentere dig for helt nye udgivelser, uden selv at skulle holde styr på det. Listen opdateres hver fredag ​​og fokuserer på nye sange fra dine yndlingsartister.

Men ud over listerne, der hjælper dig med at opdage ny musik, er der selvfølgelig også lister, der minder dig om dine favoritter. "Recently Played" er alle de sange, du har lyttet mest til i de sidste 30 dage, og "Uniquely Yours" samler de sange, du lyttede mest til for mere end en måned siden.

To playlister med dine yndlingssange