Næste:
Næste:

Gourmetmad i historiske rammer

På Aarøsund Badehotel kan gæsterne nyde gourmetmad i omgivelser fra en svunden tid. Her er ægte gammeldags badehotelsidyl, hvor fordums tid stadig skinner igennem, uden at kokkene lader sig forblænde. I køkkenet er de nemlig både nytænkende, kreative og legesyge.


Der er de øjeblikke, hvor tankerne ikke farer, men bliver lige i lokalet. Hvor fokus er på smagen, på lydene, på udsigten, på hyggen. Sådan er det at sidde i restauranten på Aarøsund Badehotel. Her bliver der kræset for detaljen og for gæsten. Det gode selskab og den gode mad er i centrum.

Allerhelst vil jeg gerne fjerne internettet, men det tør jeg ikke. Til gengæld har vi for eksempel ikke fjernsyn på værelserne.

- Allerhelst vil jeg gerne fjerne internettet, men det tør jeg ikke. Til gengæld har vi for eksempel ikke fjernsyn på værelserne, fortæller forpagter Hans Harvest.

Han har stået i spidsen for Aarøsund Badehotel siden år 2013, og for ham er tiden i fokus. Ikke den slags, der fokuserer på effektivisering og optimering, men den slags tid, som skaber minder for gæsterne og rum til kreativitet og udvikling i køkkenet.

-Vi vil gerne have, at man føler sig sat tilbage i en tidslomme, ligeså snart man træder ind ad døren, forklarer Hans.

Og det gør man på Aarøsund Badehotel, hvor den gammeldags klassiske badehotelsstil er bevaret, selvom der naturligvis er kommet nymodens bekvemmeligheder til henad vejen.

Et yndet feriemål i mere end 100 år

Badehotellet åbnede helt tilbage i år 1903, og med sin beliggenhed ned til vandkanten blev det hurtigt et yndet feriemål. Frem til 1920 holdt det bedre borgerskab ferie på hotellet, mens det senere var arbejderklassen, der kom for at nyde den friske havluft.

I dag kan gæsterne fortsat indtage middagen i Kejserstuen på stole helt tilbage fra år 1900, mens de kigger på udsigten over vandet. Tjenerne tager høfligt jakken, viser hen til bordet og trækker stolen ud. Alt sammen på en afslappet og uformel måde.

Nytænkende uden at kamme over

På tallerkenen er tiden dog langt fra stået stille. Flere af kokkene kommer fra michelinrestauranter, og i køkkenet er vægten lagt på udvikling og fornyelse. Her skal der være tid til at hente inspiration udefra, finde de helt rigtige råvarer og eksperimentere med retterne. Derfor kan man lige nu blandt andet få frisk aspargesis med kål og råsyltet asparges, som er en sand fornøjelse for både øjne og smagsløg.

Egentlig er det jo bare asparges og nogle rejer, men igen så har vi gjort lidt mere ud af det.

- Til forret har vi blandt andet asparges med Rømørejer, tørret æggeblommer og urter. Egentlig er det jo bare asparges og nogle rejer, men igen så har vi gjort lidt mere ud af det. Vi har brugt tid på at vælge de helt rigtige råvarer og tid på at tørre æggeblommen, salte den og dehydrere den, så vi kan rive den udover, forklarer Hans.

Det store fokus på gastronomien har givet pote, og det gør, at gæsterne på Aarøsund Badehotel får serveret gourmetmad, der er nytænkende uden at kamme over.

De romantiske og historiske rammer, den høflige betjening og gastronomien giver tilsammen en ekstraordinær hoteloplevelse, som også den verdenskendte Luxury Travel Guide har fået øjnene op for. Sidste år gav de prisen ’Historic luxury hotel of the year 2018’ og ’Luxury Romantic Hotel of the year 2018’ til Aarøsund Badehotel.