Næste:
Næste:

Gå i byen på De Kanariske Øers svar på Barcelona

Las Palmas de Gran Canaria er den perfekte blanding af storby og strand med sine fotogene designhoteller, livlige bystrand, travle caféer og specialiserede tapas- og kaffebarer.

Der er en strand i midten af byen, hvor turkisblå bølger, lyserødt sand og vajende palmer står i stærk kontrast til den moderne arkitektur. Der er et kvarter omkring stranden, som er proppet med små, specialiserede barer, butikker og caféer, hvor unge storbymennesker sidder bøjede over deres bærbare. Der er tapas-crawl hver torsdag aften, og en livlig restaurant- og hotelscene, hvor nye, veldesignede etablissementer konstant slår dørene op.

Det lyder måske som Barcelona, men det er Las Palmas de Gran Canaria, der er tale om – Gran Canarias officielle hovedstad og De Kanariske Øers uofficielle hovedstad for designhoteller, hippe caféer og gallerier. Hvert år får byens 400.000 borgere besøg af mange af de 4 millioner turister, der besøger Gran Canaria. Tidligere var det i stor stil charter-turister, der holdt sig til hotellerne og strande, men de sidste par år er byen undergået en transformation. Der er kommet flere tilrejsende, der gerne vil bo lokalt på de veldesignede hoteller i Las Palmas i stedet for på resorter langs kysten, der er åbnet små restauranter, der fokuserer mere på kvalitet end kvantitet, og i Las Palmas’ gader er grisefesterne ved at blive skubbet ud mens hipsterfesten har taget over.

Med sine Barcelona- eller Miami-agtige strandby-vibes er byen begyndt fastholde unge lokale, der vælger at blive boende i stedet for at flytte til det spanske fastland, og tiltrække tilrejsende tech-arbejdere, der arbejder digitalt og ofte slår sig ned i månedsvis for at arbejde fra byens mange caféer.

Playa Las Canteras: Bystrand og café-kvarter

Epicentret for udviklingen i Las Palmas er kvarteret omkring Playa Las Canteras, Las Palmas livlige bystrand. På stranden boltrer surfere, strandløver og solbadere sig, mens kysten er spækket med folk, der kajakker, stand-up-paddleboarder eller snorkler. Promenaden langs stranden er lige så levende, især om lørdagen, når der står amatørbands og spillemænd hele vejen langs kysten.

De små gader, der leder væk fra eller løber parallelt med stranden, vrimler med modebutikker, restauranter og caféer. De sidste par år er helsebevidste caféer og internationale restauranter begyndt at poppe op blandt de mange traditionelle caféer.

Den lille Mexicanske cantina La Bakina.

Det lillebitte lokale er lige så sprængfyldt med farver som maden på La Bikina, en lille mexicansk cantina på stranden, der med sine tacos, margaritas og skaldyrs-tostados kan få en til at glemme, at man er på Gran Canaria og ikke i Tulum.

I et minimalistisk indrettet lokale med planter og møbler i ubehandlet træ serverer Mr. Kale store, mættende salater, proteinpandekager og internationale retter som burritoer, wok-retter og veganske burgere. Hos Juicy Avenue kan man sidde med kig til stranden og drikke detox-juice og spise acai-bowls. Og Llevama el Huerto er populær blandt unge vegetarer og veganere, i lige så høj grad på grund af de hængende planter, lamper lavet af gamle fuglebure og vintage træ-møbler som på grund af maden. Og på den lille plads Plazoleta Farray sidder folk i timevis og kigger på forbipasserende over en kop kaffe eller et glas vermut.

Mr. Kale serverer sund og mættende internationale rettet.

En anden slags rejsende

Drivkraften bag dele af den transformation, Las Palmas er undergået, er kombinationen af en ny slags tilrejsende og en lokalbefolkning, der i stigende grad vælger at blive. Tidligere valgte mange lokale unge at flytte til fastlandet, når de skulle uddanne sig og finde arbejde. I dag vælger flere og flere at blive boende på De Kanariske Øer, og mange af dem har åbnet hoteller, caféer og restauranter, der ikke henvender sig til turister på charterferier men snarere til individuelle rejsende.

Soppa de Azul er et af de steder. Det er en kombination af en café, et kunstnerstudie og et coworkingsted, og det er populært blandt freelancere og kunstnere. Stedet blev startet af Alecs Navio, som vendte tilbage til Las Palmas i 2012 efter at have arbejdet i kunst- og iværksætterbranchen i Madrid i mange år. Soppa de Azul blev hurtigt et centrum for den kreative udvikling på Gran Canaria, og der er mange ugentlige workshops, kunstudstillinger og andre arrangementer, hvor man kan hænge ud med medlemmerne af fælleskontoret.

Coworking C i Las Palmas.

Mange af dem er de såkaldte digitale nomader, som kommer til øen og slår sig ned i månedsvis på arbejdsferier. De digitale nomader arbejder digitalt og kan derfor arbejde hvor som helst fra, så længe der er en god internetforbindelse. Las Palmas er blevet en af deres foretrukne destinationer – sammen med Bali, Berlin og Chiang Mai – på grund af de uendelige solskinstimer, det livlige byliv og de billige priser.

Udover Soppa de Azul hænger de især ud på andre coworkingsteder som The House, Restation og Coworking C, men man behøver ikke være langtidsrejsende med en bærbar under armen for at nyde godt af deres tilstedeværelse. De fleste coworkingsteder har også travle caféer, mange af dem lejer også værelser ud, og de holder alle arrangementer, hvor man kan møde lokale såvel som digitale nomader.

Fem tips til Las Palmas

1.

Galleri-hop dig gennem byen. Der er flere gallerier og museer i Las Palmas - udover Soppa de Azul er der blandt andet Centro de Arte La Regenta, et museum for nutidig kunst i en gammel fabrik - og deres udstillinger og events er en god måde at komme i kontakt med den lokale kunstscene.

2.

Las Canteras-strand er et virvar af svømmere, surfere, snorklere og solbadere. Der er masser af boder langs stranden, der udlejer udstyr og underviser i alle dele, ligesom der ofte er morgenyoga og solnedgangs-beach volley på stranden.

3.

Bo på et coliving-sted eller designerhotel. Hvis man gerne vil møde lokale og tilrejsende, der bliver i byen i månedsvis og kender den godt, så er det en god idé at flytte ind - eller bare besøge - et af de coliving-steder, hvor folk indkvarterer sig i uge- eller månedsvis. The Roof og ReStation er de mest populære, og udover at leje værelser ud holder de arrangementer flere gange hver uge.

4.

Tag på Mercado del Puerto, som ligger for toppen af Las Canteras-stranden. Det er et kombineret loppe- og madmarked, hvor man kan købe alt fra antikke møbler til friske figner. Markedet er også populært blandt gademusikanter, og det er et godt sted at slå sig ned med en aperitif og betragte mylderet.

5.

Shop dig til det helt rigtige strand-look. Moden i Las Canteras er præget af klimaet, som er så blidt og mildt, at det er blevet kaldt et evigt forår. Det er dog en del varmere end et dansk forår, og kaftankjoler, hørskjorter og løse, lyse gevandter dominerer modebilledet. Kig forbi Las Canteras LifeStyle for at blende ind.

Det traditionelle Las Palmas

Las Canteras er de unges legeplads, men Las Palmas har andet at byde på. Byen er også kendt for Vegueta og Triana, to smukke, historiske kvarterer, som er beskyttede af UNESCO på grund af deres farverige arkitektur og smalle gyder.

Las Palmas farvefulde arkitektur.

Selvom de veldesignede caféerne har gjort deres indtog er det dog stadig her, til kvarterernes traditionelle barer, at folk flokker til om torsdagen. Her er der tapas-aften og gaderne er proppede med grupper af venner, der hopper fra den ene bar til den anden i jagten på god vin, friterede skaldyrs-retter og generøse tapas til ingen penge.

Med sine vinrøde balustrader, vakkelvorne caféborde og lange træbar ligner La Buena Vida de fleste andre restauranter, men her er er køkkenet mere eksperimenterende og man kan blandt andet få sauterede ål eller friskgrillet tun med ratatouille. La Alquitara er en blanding mellem en restaurant og en tapas-bar, og maden er en fusion af lokale traditioner og Baskerlandets metoder. Her er der mere end et dusin retter med torsk og 1200 flasker vin på menuen.

Der er liv i gaderne indtil tapasbarerne lukker omkring midnat. Derefter bliver der stille, men de lokale fortsætter festen i Las Canteras. Ligesom kunst- og caféscenen veksler festscenen mellem de traditionelle kvarterer og de nye hotspots. Kun bølgernes brusen og palmernes vajen i brisen er konstant i Las Palmas. I resten af byen rusker de nye tendenser blidt op i traditionerne, til glæde for lokale såvel som turister.

Natteliv i Las Palmas.