Næste:
Næste:

Slovenien er Europas grønne hemmelighed

Som ”Europas grønne hjerte” byder Slovenien på noget af den flotteste natur, som Europa har at tilbyde, og med sit gunstige klima tiltrækker landet gæster året rundt.

Nærmest midt i Europa, bare et par timers kørsel øst for Venedig, ligger kontinentets lille grønne hemmelighed: smukke Slovenien.

Landet ligger i smørhullet mellem Italien, Østrig, Ungarn og Kroatien, og med grænser mod både Alperne og Middelhavet kan landet tilbyde et endog meget varieret landskab.

Sloveniens vandrestier snor sig i tusindvis af kilometer igennem landskabet til glæde for vandrere, cyklister og bjergbestigere. Foto: Slovenian Tourist Board.

Naturelskere kan samtidig glæde sig over, at Slovenien har et stort fokus på bæredygtighed. Landet slår sig op på at være et af verdens grønneste, og som et af de første lande i verden kan Slovenien på grund af sine bæredygtige principper kalde sig en ”grøn destination”.


 • Vandring er for eksempel blevet noget nær en folkesport både for danskere og for mange andre, og i Slovenien er der rig mulighed for aktive ferie udendørs i noget af det bedste og mest varierede natur- og kulturlandskab, som Europa har at tilbyde.

  LÆS MERE: Frisk bjergluft, smukke søer og topgastronomi i Sloveniens grønne hjerteland

  Et paradis for vandrere og cyklister

  Slovenien giver mulighed for at komme helt tæt på naturen med alle moderne bekvemmeligheder. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Sloveniens bølgende landskab byder gæster velkommen med stier, der tilsammen giver mulighed for at vandre eller cykle i tusindvis af kilometer gennem bjerge, dale, søer, vandfald og floder.

  Især kendt er Juliana-ruten, som tager gæsterne igennem et righoldigt landskab med berømte udsigtspunkter med fantastiske fotomuligheder som for eksempel området omkring floden Soča og dalene ved søerne Bohini og Bled.

  En anden oplagt destination på en ferie i Slovenien er nogle af landets gamle huler (for eksempel Postojna og Škocjan) eller de underjordiske miner i Peca-bjerget. Her indbydes til mystik og eventyr – også for de mindste - og samtidig gør landets mærkningsordning for hoteller med særligt fokus på vandrere og bjergbestigere det nemt for gæster at vælge den bedste indkvartering.

  Et eventyrlandskab åbner sig under jorden i Sloveniens berømte Postojna-huler. Foto: Slovenian Tourist Board.

  LÆS MERE: Dit næste outdoor-eventyr venter i Slovenien

  Forskellige muligheder året rundt

  Sloveniens forskelligartede regioner er perfekte til cykelferie både for mountainbikere og for dem, der foretrækker landevejs- eller langdistancecykling, og landets gunstige klima betyder, at naturen viser sig fra sin bedste side på forskellige måder i alle årstider.

  Om vinteren indbyder landskabet til trekking og skiløb på landets mere end 10 store og 30 mindre skidestinationer, mens man om sommeren for eksempel kan rafte eller sejle kajak på de mange floder og søer, der løber på kryds og tværs, og hvoraf nogle af de mest interessante er floderne Sava og Krka og områderne omkring søerne Cerknica og Šmartinsko.

  Sloveniens efterår tiltrækker både fotografer og andre æstetikere, der på forskellig vis forsøger at indfange skønheden og variationen i skovens farver og bjergene, der tager snehat på, og om foråret begynder det hele forfra i det lysegrønne.

  Men vandring og cykling er kun nogle af mulighederne, for Slovenien kan opleves på mange andre måder. Hvad med at tage turen på hesteryg eller måske skulle man se det hele lidt mere fra luften med udgangspunkt i landets mange gode muligheder for blandt andet paragliding og zip-lining.

  Slovenien har det hele – også når det gælder smuk natur og oplevelser.

  LÆS MERE: Forkæl krop og sind i Slovenien


  BILLEDGALLERI: Sloveniens rige naturoplevelser

  Se naturen fra luften med udgangspunkt i landets mange gode muligheder for paragliding og zip-lining. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Om sommeren kan man rafte eller sejle kajak på de mange floder og søer, der løber på kryds og tværs. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Tag turen på hesteryg gennem Sloveniens naturlandskab. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Om vinteren indbyder landskabet til trekking og skiløb på landets mere end 10 store og 30 mindre skidestinationer. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Skønheden og variationen i skovens farver tiltrækker fotografer og æstetikere til Slovenien. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Kom helt tæt på naturen i "Europas grønne hjerte". Foto: Slovenian Tourist Board.

  Om sommeren kan du rafte eller sejle kajak på Krka-floden. Foto: Slovenian Tourist Board.

  I Mežica kan du prøve kræfter med at sejle kajak under jordens overflade. Foto: Slovenian Tourist Board.

  I Maribor i Slovenien gror verdens ældste vinstok. Foto: Slovenian Tourist Board.

  Oplev Sloveniens kyst i kajak rundt om kappen Debeli Rtič i det nordlige Adriaterhav. Foto: Slovenian Tourist Board.