Næste:
Næste:

En fascinerende rejse fra nord til syd: Rundrejse i Vietnam

Vietnam byder på et utal af oplevelser hele vejen fra nord til syd, og derfor egner landet sig rigtig godt til en rundrejse. Rejsebureauet Over Alle Bjerge arrangerer rundrejser, og de har skræddersyet en unik tur gennem landet, hvor du oplever de helt store must sees, men også kommer til mindre steder væk fra turisternes søgelys.


Det er svært at vælge blandt de mange oplevelser i Vietnam, og vil du have et indtryk af hele landet, bør du ikke begrænse dig til et enkelt sted. Denne rundrejse med Over Alle Bjerge tager dig hele vejen fra nord til syd.

Undervejs oplever du spektakulære seværdigheder, overvældende natur og autentiske landsbyer.

Undervejs oplever du spektakulære seværdigheder, overvældende natur og autentiske landsbyer. Med på rejsen er den dygtige danske rejseleder Betina Faurschou Jensen, som sørger for, at du ikke går glip af noget.

Hanoi

Vietnams hovedstad Hanoi ligger flot på den højre bred af Den Røde Flod og byder på et væld af oplevelser. I besøger bl.a. Ho Chi Minhs mausoleum og Litteraturtemplet Van Mieu. Med sine altre, gårdhaver og svungne tage er Van Mieu et strålende eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur. I stifter også bekendtskab med det gamle Hanoi, og så ser I det meget traditionelle vanddukketeater.

Ho Chi Minhs mausoleum

Halongbugten

En af Vietnams største attraktioner erHalongbugten, der byder på knap 2000 små øer og kalkstensformationer. Den bedste måde at opleve den berømte bugt på er med båd, og derfor kommer I på et bådcruise rundt i Halongbugten. Her oplever I de mest imponerende udsigter og har mulighed for at fiske fra båden om aftenen. Efter cruiset kommer I den flotte tur gennem Red River Delta, hvor der er stop i en lille traditionel landsby.

Halongbugten

Hoian
Den gamle, smukke by Hoian er anerkendt af UNESCO for dens velbevarede gamle gader og huse. Her er arrangeret en lille cykeltur ud af byen til landsbyen Tra Que, der er kendt for sine aromatiske urter. I landsbyen er landmændene i gang med at plante og plukke grøntsager, og ved frokosttid smager I på den lokale specialitet Tam Huu. Efter cykelturen er der tid til at gå en tur i Hoians gamle gader.

Hoian

Hue

Hue var den gamle kejserlige hovedstad og er endnu et must see på en tur til Vietnam. Her ses tydeligt den magt og vælde, der kendetegnede det kejserlige Vietnam med pagoder, grave og monumenter. I Hue oplever I bl.a. det imponerende kejserlige palads, Dong ba-markedet og lidt uden for den gamle by Thien Mu Pagoden, der blev bygget helt tilbage i år 1601.
I kommer også til Kejser Minh Mangs grav, hvor I kan beundre det specielle arkitektur.

Ho Chi Minh City

I Ho Chi Minh City er der mange gamle bygninger fra Kolonitiden under Fransk Indokina. I kommer bl.a. til at se posthuset og Cha Tam-kirken, men I skal også en tur på Ben Thanh-markedet, hvor der sælges tøj, sko og souvenirs. I Ho Chi Minh City besøger I også War Remnants Museum, som vidner om landets turbulente historie med krig og konflikter.

Mekongdeltaet og cruise på Chet Say-floden

I tager på tur til byen Ben Tre, der ligger i Mekongdeltaet, hvor I besøger en murstensfabrik med gamle traditioner. Herefter stiger I ombord på en båd for at cruise på Chet Say-floden, der er en af Mekongflodens mange bifloder. Undervejs er der en række interessante stop ved traditionelle værksteder langs floden. Der er også stop i en lille landsby, hvor der er mulighed for se byen fra en Xe Loi, der er en slags motoriseret rickshaw. Her ser I traditionelt landbrug, rismarker og grøntsagsdyrkning, inden I smager på specialiteter hos en lokal restaurant.