Næste:
Næste:

Vilde cykeloplevelser for børn og voksne

Naturlandet tilbyder skønne cykeloplevelser langs LollandFalsters smukke kystlinje og på tværs af øerne, hvor flere af Danmarks nationale cykelruter snor sig igennem det flotte landskab.

Lolland og Guldborgsund Kommuner er gået sammen om at skabe Naturlandet – et smukt og spændende landskab, der byder på næsten 1600 naturskønne kilometer. Gennem det varierede landskab ligger blandt andet tre af Danmarks 11 nationale cykelruter. Derfor tør Bo Rasmussen, der er projektleder i Lolland Kommune, godt at udnævne Naturlandet til en af Danmarks allerbedste cykelferiedestinationer.

Uanset om man er til korte, længere eller helt lange cykelruter, tilbyder Naturlandet spændende naturområder, hyggelige landsbyer, snoede landeveje og kilometervis af fine sandstrande

”Vi er det eneste sted i Danmark, hvor tre nationale cykelruter snor sig gennem landsdelen. Uanset om man er til korte, længere eller helt lange cykelruter, tilbyder Naturlandet spændende naturområder, hyggelige landsbyer, snoede landeveje og kilometervis af fine sandstrande. Vi har masser af oplevelser og seværdigheder for både børn, deres forældre og det modne publikum. Naturlandet har smukke oplevelser til alle,” fortæller Bo Rasmussen.

De nationale cykelruter 7, 8 og 9 bevæger sig på den ene eller anden led henover eller langs Naturlandets kyster og diger. Planlægger man en længere cykelferie med flere overnatninger undervejs, er ’Naturlandet rundt’ en oplagt mulighed. Ruten er ca. 380 kilometer lang og man følger mere eller mindre kysten hele vejen rundt i et ottetal. Her kan man eksempelvis stoppe ved flere shelterpladser, lave mad over bål og uforstyrret se på nattens stjernehimmel. Er man til mere komfort efter en lang dag i sadlen, er der ligeledes rig mulighed for at finde campingpladser, hoteller og lokale bed and breakfast på vejen.

Cykelsafari og 18 andre oplevelsesruter

På Lolland-Falster har de gjort en ekstra stor indsats de senere år for at gøre naturen tilgængelig for alle – uanset om man vandrer, rider, cykler eller på anden vis bevæger sig gennem Naturlandets landskab. Derfor har det kommunale samarbejde blandt andet etableret 19 oplevelsesruter, som kan cykles i løbet af en dag. Ruterne spænder mellem 18-49 kilometer i længde og der er masser af muligheder for at stoppe op og nyde Naturlandets fortrinlige og særegne oplevelser undervejs. Naturlandet støttes af Nordea-fonden.

En af Naturlandets nye ruter er en 22 kilometer lang cykelrute, Safari på cykel, der starter i Maribo og derefter bevæger sig gennem Knuthenborg Safaripark, hvor børn og voksne har adgang til næsten hele parken via det tohjulede transportmiddel. Det er en god måde at opleve savannens dyr sammen med børnene, mens familien er sammen på en hyggelig og aktiv måde. Herefter går ruten til den lille havneby Bandholm, hvor man kan stoppe ved iskiosken, hoppe i vandet eller stoppe og spise frokost, inden turen går tilbage mod Maribo gennem Merritskov, hvor vildsvin og bisonokser løber rundt i et indhegnet område. ”Det er en af de bedste cykelruter, vi har til børnene. Den er kort, spændende og fyldt med underholdning til familien,” siger Bo Rasmussen.

Det er ikke kun det indhegnede dyreliv, der er stort og vildt i Naturlandet. Cykler man ruten I havørnenes land er man næsten garanteret at se majestætiske havørne svæve henover Maribosøernes vandspejl. Den 36 kilometer lange rute kommer også forbi det idylliske Søholt Gods, der med sin fransk-inspirerede barokhave uden tvivl er et stop værd. Man kan også cykle den populære rute Det sydligste Danmark mellem Marielyst og Gedser, hvor vilde heste løber rundt i den smukke Bøtøskov. Skoven, der smelter sammen med dejlig badestrand, er et yndet udfl ugtsmål for både lokale og turister.

Alle de 19 oplevelsesruter er tydeligt og unikt skiltet – eksempelvis er Safariruten afmærket med et næsehorn – så man let kan finde vej gennem landskabet. Derudover har alle ruterne flotte, trykte foldere med rutebeskrivelser, som kan købes på overnatningssteder og turistkontorer.

Naturlandets app viser alle vigtige informationer

Naturlandet har lavet en app, som kan downloades til ens smartphone. Den hedder Naturlandet Lolland-Falster og er pakket med gratis inspiration og informationer om alle cykelruter. Derfor kan man hurtigt finde hen til næste overnatningsmulighed eller købmand, hvis man trænger til nye forsyninger til turen. Driller cyklen mod forventning er cykelsmede også at finde i Naturlandets mobile app. Seværdigheder er også plottet ind på appens kort, så man kan lave spontane stop undervejs og lade sig overraske af de mange oplevelser, som byder sig på Lolland-Falster. Og selv hvis den mobile forbindelse halter, kan du stadig følge med i, hvor du er henne, hvis telefonens GPS er slået til.

”Med Naturlandets app har vi gjort det nemt og bekvemt for cykelturister. Med appen i lommen kan de hurtigt finde skov, strand, købstæder med kultur og historie. Der er store og små oplevelser spredt udover Naturlandet. Vi er stolte af det liv og den natur, vi har på Lolland- Falster og det vil vi meget gerne dele. Her er alle velkomne,” slutter Bo Rasmussen.