Næste:
Næste:

Fyld køleskabet som en professionel og få bedre råvarer!

Hemmeligheden bag et godt måltid er et velorganiseret køleskab. Men hvordan gør man? Denne artikel guider dig til, hvordan forskellige råvarer skal opbevares i køleskabet, og hvordan dette medvirker til nemmere og sjovere madlavning.

 

Sådan opbevarer du kød og fisk

Hvis råvarer som kød, rå fisk og skaldyr ikke køles hurtigt ned, er der stor risiko for at disse bliver dårlige og mister deres gode smag og kvalitet. Specielt i sommermånederne, da råvarer hurtigt kan blive for varme, hvis de ligger fremme.

Den optimale temperatur for kød, fisk og skaldyr er 4°C. Så holder råvarerne i betydeligt længere tid og risikoen for madforgiftning mindskes. Derfor er det vigtigt at finde den plads i køleskabet, hvor det er koldest. For at finde den laveste temperatur har man tidligere benyttet termometer og målt forskellige steder i køleskabet. I dag findes der en nemmere måde.

I LGs NatureFRESH™-koncept indgår funktionen Fresh Converter™. Funktionen bevirker, at du nemt kan kontrollere og styre temperaturen for en udvalgt skuffe i køleskabet. Så kan du opbevare bestemte råvarer på tilpas kølig plads i køleskabet, der i øvrigt beholder sin normale temperatur. Hvis du f.eks. vil optø kødfars, der ofte er en frostvare, kan du gøre dette i ro og mag, uden at du behøver gå på kompromis med farsens kvalitet eller køleskabets resterende råvarer.

Bliv fri for rådne frugter og grøntsager

At finde den rette placering for frugt og grønt, kan være den sværeste del af at fylde køleskabet korrekt. Måske er det også derfor, at det er disse madvarer, som vi oftest smider ud. Både korrekt temperatur og forpakning adskiller sig fra råvare til råvare og har indflydelse på den ideelle opbevaringsmåde.

En årsag til at frugt og grønt ofte bliver dårlige, hvis de opbevares forkert i køleskabet, er det høje væskeindhold i råvarerne, der kan medføre, at vand nemt kan fordampe. Væsken fra råvarerne fordamper og sætter sig på låget eller hylden over, og drypper derefter tilbage ned på råvarerne. Madvarene mister derved konsistens, kan blive bløde og man kan opleve smagsforandringer, hvilket aldrig er sjovt at spise.

Hvad bør du tænke på?

Generelt er luften i køleskabet meget tør, og grøntsagsskuffen er den plads, hvor luftfugtigheden er højest. Ved at opbevare grøntsager og frugt, der afsondrer meget væske, enten i grøntsagsskuffen eller i poser i køleskabet, kan man undgå halvrådne råvarer. Men der findes faktisk en endnu bedre løsning. Takket være moderne teknik er det ikke ligeså nødvendigt at lægge frugt og grønt i miljøskadelige plastikposer på samme måde som før. Med LGs Fresh Balancer™ og Moist Balance Crisper™ løsninger findes der specielt udviklede funktioner for netop frugt- og grøntsagsskuffen. Designet med det gittermønstrede låg sørger for at indholdet i skuffen beholder sin naturlige fugtighed og minimerer også risikoen for at kondensen skal løbe tilbage ned i skuffen og forringe råvarernes kvalitet.

Her stiller du mejeriprodukter og æg

I køleskabsdøren finder du oftest opbevaring til både æg og mejeriprodukter, til trods for at det er strider mod anbefalingerne om at have denne type varer i netop døren. Dette fordi temperaturen i døren oftest varierer mest, hvilket ikke er optimalt for f.eks. æg og mejeriprodukter. Til disse er det meget bedre at benytte pladsen bagerst i køleskabet, hvor det er koldest. Derudover behøver du slet ikke at opbevare æg i køleskabet, hvis du ikke vil. De holder sig også i stuetemperatur, selvom holdbarheden er meget længere, hvis de opbevares i køleskabet. Oftest meget længere end den angivne bedst før-dato, som står på æggebakken.

Når det kommer til temperaturforandringer i køleskabet, har LG en løsning, der råder bod på netop dette. Med DoorCooling+™ er køleskabet udrustet med en ekstra luftkanal ved døren, udover de otte, der normalt findes i køleskabe. Den ekstra luftkanal hjælper med at hurtigere afkøling af varerne og giver en mere jævnt fordelt temperatur i døren og resten af køleskabet.

Klik her for at finde køleskab/fryser, der passer lige præcis dit hjem.