Næste:
Næste:

KLM går forrest i kampen for bæredygtig luftfart

KLM Royal Dutch Airlines går forrest og opfordrer alle til at engagere sig i en mere bæredygtig fremtid for luftfarten. Under navnet Fly Responsibly forpligter flyselskabet sig til at opnå maksimale fremskridt. I et åbent brev, der blev offentliggjort i en bred vifte af internationale aviser d. 29. juni 2019, opfordrede selskabet alle aktører – herunder andre luftfartsselskaber og flyrejsende – til at skride til handling. En video og onlineplatform understøtter initiativet. KLM forpligter sig til at dele sine bæredygtighedserfaringer, best practices og værktøjer med sine konkurrenter. Ydermere vil selskabet organisere paneldiskussioner og andre arrangementer, så alle realistiske muligheder for fremskridt kan analyseres, samt bede rejsende om at overveje deres medansvar, før de vælger at flyve.


Fly Responsibly

Luftfartsindustrien er ansvarlig for 2 til 3 procent af den menneskeskabte CO2-udledning i verden. På grund af vækst i verdens befolkning, handel og rigdom kan denne procentdel stige i de kommende år. KLM har gjort betydelige fremskridt for at blive en mere bæredygtig virksomhed og har ligget i toppen af Dow Jones Sustainability Index de seneste 14 år, men der er behov for en fælles indsats for at opnå endnu flere fremskridt. Netop dette er årsagen til, at flyselskabet tilbyder råd og tips til hvordan man kan skride til handling på Fly Responsibly-hjemmesiden: flyresponsibly.klm.com/da. Dette omfatter alt fra at invitere andre luftfartsselskaber til at bruge KLM’s best practices til at bede rejsende overveje, hvorvidt de kan tage toget ved kortere distancer.

Vidensdeling med konkurrenterne

Hvis der skal ske hurtigere fremskridt, har luftfartsindustrien ikke råd til at blive holdt tilbage af konkurrence, når det gælder bæredygtighed. KLM forpligter sig derfor til at dele sin viden på dette område – som eksempelvis viden om optimale luftfartsprocedurer – med alle flyselskaber. Selskabet tilbyder konkurrerende flyselskaber sit CO2-kompensationsprogram ’CO2ZERO’ gratis og uden KLM-branding. Det opfordrer andre til at følge trop, åbne op og dele deres erfaringer med resten af luftfartsindustrien.

Bæredygtigt brændstof- og partnerprogram

KLM har investeret i den første bæredygtige brændstoffabrik i Europa og opfordrer konkurrenter til også at investere i bæredygtigt brændstof, idet man mener, at stigende produktion er afgørende for at gøre luftfartsindustrien mere bæredygtig inden for en overskuelig fremtid. Man opfordrer desuden virksomheder i og uden for branchen til at indgå i et partnerskab omkring et erhvervsprogram for biobrændstof, der har til henblik at opskalere produktionen og anvendelsen af bæredygtigt brændstof samt gøre dette mere tilgængeligt.

En bæredygtig fremtid sammen

At række ud og samarbejde med alle, der ønsker at forpligte sig til en mere bæredygtig fremtid, vil give de hurtigste resultater.

KLM har ikke alle svarene og vil ikke være i stand til at løse alle problemer så hurtigt som ønsket. At række ud og samarbejde med alle, der ønsker at forpligte sig til en mere bæredygtig fremtid, vil give de hurtigste resultater. Derfor ønsker KLM at skabe en bæredygtig fremtid i fællesskab med andre.