Næste:
Næste:

Empelvicpuden er dansk udviklet og designet, og indstillet til Danish Design Award i kategorien Healthy Life.

Empowerment til bækkenbunden – bedre sexliv, mindre smerte, mindre dryptis

Den dansk udviklede Empelvicpude er ikke blot en sikker vinder, når det gælder behandling af inkontinens, smerte og spændinger i underlivet, manglende potens og orgasmeproblemer. Den er også en potentiel vinder af den prestigefyldte pris Danish Design Award, som den er nomineret til i kategorien Healthy Life. Prisen uddeles i slutningen af maj.

 

Empelvicpuden, der er fortrinlig til at træne og stimulere bækkenbunden på en intuitiv, enkel og fleksibel måde, er et resultat af innovation, tværfaglig sundhedsmæssig indsigt, store ambitioner og ønsket om at gøre en forskel for de mange hundrede tusinde danske kvinder og mænd, der til daglig skal tackle problemer i og omkring underliv og bækkenbund.

Internationalt potentiale

Allerede i dag har Empelvicpuden opnået stor succes blandt fagprofessionelle i sundhedsvæsnet, som har taget den til sig, og bruger den i behandlingen af en lang række helbredsmæssige skavanker, der tager sit udgangspunkt i bækkenbunden. Empelvicpuden er i dag en fast bestanddel af behandlingstilbuddet på blandt andet hospitalerne i Aalborg og Randers, på gynækologisk afdeling på Malmø Sygehus, på en række inkontinensklinikker, i privat lægepraksis samt bredt ude blandt praktiserende fysioterapeuter.

- Men Empelvicpuden har bestemt også et internationalt potentiale. Derfor har vi netop fået en ny partner i vores iværksættervirksomhed. Det er Michael Severinsen, som fremover får ansvaret for at få puden længere ud og direkte ind i brugernes bevidsthed. Det skal ske ved en dedikeret markedsføringsindsats og ved opsøgende kontakt i både ind- og udland. Det samarbejde ser vi frem til. Ikke mindst fordi vi ved, at puden og selve Empelvic Metoden kan hjælpe en masse mennesker, der døjer med problemer i bækkenbunden. Men også fordi nomineringen til årets designpris giver os en vis medvind. Uanset om vi vinder eller ej, siger partner Micha Grøn, der er uddannet fysioterapeut med speciale i fertilitet, gynækologi og obstetrik.

Empelvic-puden er udstyret med en række knopper, der skaber de tryk, som bruges i behandlingen af bækkenbunden.

Intuitiv guide

Empelvicpuden er mere og bare end et værdifuldt værktøj til at aktivere bækkenbunden. Det er nemlig også en metode. En metode der i samklang med puden gør, at man kan være sikker på, at man får bevæget de rigtige områder i bækkenbunden. Grundlæggende handler det om at kunne mærke, hvordan bækkenbunden bevæger sig reflektorisk, lære at understøtte denne bevægelse med en knibeøvelse, og mærke hvordan man via sin vejrtrækning hjælper musklerne til at afspændes. Pudens funktion er at skabe kontakt til musklerne. Puden er nemlig formgivet så den skaber et tryk mod bækkenbunden. Og når man sætter sig på puden, udløser trykket helt reflektorisk en feedback til hjernen om, hvilke muskler og strukturer, der skal arbejdes med. Og det kombineret med vejrtrækning og bevægelse af kroppen gør, at bækkenbunden bliver trænet, så man opnår den fleksibilitet i underlivet, der gør at man henholdsvis kan spænde op og slappe af efter behov og situation.

- Empelvic Metoden handler om at sanse og kommunikere med sit eget underliv. Kan slappe af i det når vi eksempelvis skal dyrke sex, og omvendt stramme op når vi skal holde på en prut eller vores urin. Der er meget tabu forbundet med bækkenbunden, og det er det tabu, som vi har fået rystet op i med vores metode, fordi den ikke kræver indviklede kliniske forklaringer, eller at man nødvendigvis skal op i et gynækologisk leje for at blive undervist i at foretage de rigtige knibeøvelser. Med vores værktøj og metode handler det om at sætte sig på puden og sanse, hvad der sker, når man anvender metoden. Man bliver intuitivt guidet, så det bliver lettere at aktivere bækkenbunden, på den måde man har behov for. Og vigtigst af alt: man får kontakt og kan begynde at sætte ord på, hvordan kroppen føles. På den måde inddrages brugeren, som den person, der kender sin krop bedst. Og så er det et lødigt produkt, vi har udviklet, fordi man stort set kan træne bækkenbunden ubemærket. Ved morgenbordet eller på kontoret, forklarer Micha Grøn.

Fysioterapeut Micha Grøn

Kort vej til sex

Både brugere og fagprofessionelle har taget godt imod puden, fordi den udfylder et længe savnet behov. Empelvicpuden udmærker sig især ved, at den nyeste viden og forskning inden for bækkenbundstræning og metoder til styrkelse af underlivet er indlejret i puden og metoden, og fordi brugerne oplever mærkbare resultater ved at træne med den. Udover at puden er særdeles effektiv, når det gælder om at træne og styrke selve bækkenbunden, har det også vist sig, at den er meget effektiv til behandling af balancebesvær, menstruationssmerter, rygproblemer, vaginisme og smerter på grund af prostatitis.

- En sund og fleksibel bækkenbund, der reagerer på omgivelserne, er afgørende for vores generelle livskvalitet, som eksempelvis sex også er en del af. Og netop træning med Empelvicpuden gør, at vores sanselighed og blodcirkulationen til vores svulmelegemer og slimhinder øges. Dermed bliver vejen til sex og intimitet samtidig forkortet, og det er da en væsentlig effekt, fortæller Micha Grøn.