Næste:
Næste:

Znojmo

Tag bilen til Tjekkiet og få bonus på oplevelser

Landet i smørhullet har noget for enhver smag og aldersklasse. I det centraleuropæiske land med Tyskland mod vest, Slovakiet mod øst, Polen nordvest, og Østrig mod syd eksisterer fortid og nutid side om side. Velbevarede middelalderbyer og moderne kultur. Det hele omgivet af betagende natur. Tag bilen, I kan være fremme efter 6 -7 timer og få bonus på oplevelser fra første række, når I kører gennem landskaber og autentiske gamle byer.

Mange har allerede fået øjnene op for Prag. Den største by og hovedstaden i Tjekkiet, hvor MoldauFloden slår nogle skarpe sving, og den ikoniske Karlsbro forbinder Prags borg på vestsiden og den gamle bydel på østsiden. Selvfølgelig skal I opleve Prag, som også er kaldt for en af de smukkeste byer, men snyd ikke jer selv for at bevæge jer længere væk fra storbyen, for her venter skatte, du måske ikke vidste, at Tjekkiet gemmer på.

Tag bilen

Der kan være mange gode grunde til at tage bilen i stedet for at flyve: Du kommer du nemt omkring og kan udforske de smukke nationalparker og små historiske byer og opleve den lokale kultur på landet. En anden god grund, tiden taget i betragtning, at du kun rejser med dine nære. Og mens I bevæger jer gennem regionernen, får I udsigten serveret uforstyrret og fra første række. Køreturen til Tjekkiet er i sig selv en oplevelsesrig tur. Tjekkiets placering midt i Europa gør det også muligt at tage en endags-tur til f.eks. Wien.

Mikulov Ladislav Renner

Tjekkiet har noget for enhver

Om man er ungt par, lidt ældre eller en børnefamilie har Tjekkiet noget at byde på. Fra bylivet i Prag, med alt hvad dertil hører af gastronomi, kultur, shopping til naturoplevelser i en klasse for sig i regioner, som du nemt kommer til i en bil. Alternativt er det billigt at tage toget i Tjekkiet.

Storslået natur, safari og bondegårdsbesøg

Pak familien i bilen, og kør til det nordlige Tjekkiet, hvor et stykke af paradis er placeret: Det Bohemiske Paradis. Naturoplevelser udover det sædvanlige folder sig ud for øjnene af dig. Paradiset har gennem tiden tiltrukket forfattere, malere og filmfolk. Klippeformationer, der skyder lodret op i naturen, nogle 60 meter høje. Gamle borge og majestætiske slotte på bjergtoppe, gør sceneriet magisk, små bindingsværkshuse spredt i landskabet gør det hele autentisk.

Det Bohemiske Paradis

I Giant Mountains, et andet ord for Krkonošebjergene, i den nordlige del af Tjekkiet kan I, udover at vandre, også tage svævebanen til det højeste punkt i Tjekkiet. I området findes nogle af Tjekkiets mest populære skisportssteder. I kan fortsætte turen i bil til Dvůr Králové nad Labem og tage på Safari i Safariparken. Her er mulighed for overnatte enten på hotel eller tage på glamping og hoppe i swimmingpoolen eller bowle med familien. Lad turen gå til Adršpach med mulighed for at tage på sejlture eller besøg på Broumov farm. Her kan I opleve nogle lidt anderledes bondegårdsdyr, end vi er vant til, som strudser og lamaer.

Loket Libor Svácek

Spaoplevelser, øl og en tur i naturen

Bare to på tur. Uden børn. Der er lagt op til forkælelse. Fra København til Mariánske Lázně er der 726 km i bil. Og hvilken tur. Måske med stop i Berlin før GPS’en guider jer til Mariánske Lázně, som er en kurby, kendt for sine mineralholdige kilder med en historisk spa fra det. 19 århunderede. Mange berømtheder gennem tiden kom hertil, bl.a. den russiske zar Nikolaj 2., Goethe, Chopin og Johanne Luise Heiberg. Udforsk mere af vest og syd Bohemia regionen. Tag til en af de mest berømte kurbyer i Europa Karlovy Vary, som bl.a. er kendt fra Casino Royal filmen. Slå også et smut forbi middelalderbyen Loket, endnu en James Bond lokation, med bl.a. et mikrobryggeri. Udover wellness-oplevelser i smukke omgivelser, kan sanserne også vækkes med gastronomi og lokale øl.

Øl-spa

Som navnet antyder har byen Pilsen lagt navn til øltypen Pilsner. Pilsner Urquell Bryggeri kan besøges, og i byen findes også en øl-spa, hvor du bader i øl. Og mens du bader i de gyldne dråber i det varme vand, kan du nyde en kold øl. Pilsen har en historisk bymidte med St. Bartholomews katedral og Tjekkiets største synagoge.

I Syd Bohemia ligger Český Krumlov. Den smukke by, som er på UNESCOs verdensarvsliste, har ligeså en historisk bymidte, som huser, hvad der efter sigende er et af Tjekkiets smukkeste slotte. Den verdensberømte billedkunstner Egon Schiele boede og arbejdede her. På Art Centrum er hans værker og liv dokumenteret og bør opleves. Hvis man kan løsrive sig fra denne perle af en by, kan turen gå videre til Šumava National Park, som støder op mod Tyskland. Her folder den uspolerede natur med floder, skov og Šumava bjergene sig ud. Formålet med nationalparken er at beskytte naturen, så her er ikke mange turistfaciliteter. Det er dejlig autentisk natur, I kan tage på vandretur i og også opleve, hvordan historien har sat sine spor som del af etableringen af jerntæppet efter 2. verdenskrig i “lost villages”. Det er muligt at overnatte i et af de mange gæstehuse i den lille by Kvilda, som ligger i midten af nationalparken. Kvilda er det koldeste sted i Tjekkiet og det højest beliggende sted i landet med 1065 meter over havoverfladen.

Mariánske Lázně

Storby, vin og wellness

Er I til lidt mere storby, så er det her ruten: Fra København til Resort Sv. Kateřina er der 920 km i bil. Start 130 kilometer fra Prag. I den pittoreske natur findes et sted, hvor ro og harmoni er i centrum for oplevelserne. Resort Sv. Kateřina lader Wellness, Yoga og Ayurveda være ingredienserne til selvforkælelse. Og trænger man til lidt mere aktivitet er golf, ridning eller vandring også muligt. Hvis I nogensinde får nok af denne herlighed, kan I fortsætte til Telč, som er en historisk by i Vysočina regionen. Den historiske bymidte med en fontæne og huse med karakteristiske facader omgiver slottet i midten. Byen har undsluppet moderne restaureringer, og dens helt igennem autentiske arkitektur har skaffet den plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Wellness i Mariánske Lázně

Lad turen fortsætte til Znojmo i den sydlige Moraviske region, kendt for sine vine. Derfor er det et must at besøge og smage på vine i Blue Cellars Complex. Men i Znojmo findes også 30 km underjordiske korridorer. Det er en af de største undergrunds-labyrinter i Centraleuropa. Her er det muligt at vælge mellem forskellig guidede ture i det underjordiske univers. Mikulov kan være næste stop på køreturen. Endnu en historisk by med barokke slotte, og også her er mange lokale vinbønder. Udover vin kan man indtage mad og drikke på nogle af byens trendy cafér, bl.a. Café Fara, Bistro Drogerka og Minimal Coffee. Besøg også Lednice - Valtice complex – to storslåede slotte – og gå gennem “Garden of Europe”, som er et helt unikt engelsk inspireret parkanlæg og med en elegant fransk have. Det er et must-see. Det er muligt at cykle rundt i området og besøge Czech vinsalon i Valtice.

Brno

Og for de, der trænger til pulserende storby, er Brno et besøg værd. Det er den næststørste by i Tjekkiet. Nyd det summende byliv og oplev også Villa Tugendhat, designet af arkitekt Ludwig Mies van der Rohe, et monument af moderne arkitektur og eneste eksempel på moderne arkitektur i Tjekkiet, der har indfundet sig på UNESCOs verdensarvsliste. I Brno er der er stor scene for gastronomi og barer, f.eks. Super Panda og Bar That Doesn’t Exist. Her finder I også små designer-shops med tjekkiske mærker. Inden turen igen går mod Danmark, kan det anbefales at lægge vejen forbi Chateau Herálec. I sydvingen af det romantiske 1700- tals slot er Wellness og afslapning på programmet. Svensk urtesauna, finsk sauna, rensende dampbade og afslappende massage efterfulgt af vandreture i slottets smukke omgivelser. What’s not to like.

For mere information om Tjekkiet besøg: www.visitczechrepublic.com