Næste:
Næste:

Streamingtjeneste gør plads til fordybelse i litteraturen

Bogstreamingtjenesten Bookmate lancererer et nyt digitalt bogtillæg, Bookmate Journal, der skal bringe baggrundsstof til den litteratur, der kan læses på hovedplatformen, Bookmate. Artiklerne på den nye platform leveres af Bookmates egne redaktører, af håndplukkede skribenter og i samarbejde med dygtige forlagsfolk. Fra passionerede læsere til passionerede læsere.

 

Det digitale bogmarked og streaming af litteratur ruller derudad. Det er smart at have adgang til tusindvis af bøger nu og her – ikke mindst når det meste af verden er lukket og alle os, der også elsker biblioteker og boghandlere må finde vores bogfix et andet sted. Bøger på abonnement er kommet for at blive. Men når indtaget bliver digitaliseret og automatiseret sker der noget med tilgangen og håndteringen. Det er smart, og det giver nogle stærke og unikke muligheder. Men det betyder også at når tempoet skrues op, kan man let glemme fordybelsen, det at dvæle ved de gode oplevelser, og sætte tid af til at fordøje de indtryk man lige har fået. Og lade sig udfordre.

Algoritmerne, som vi efterhånden kender godt fra diverse platforme, kan servere bøger for os, som vi med stor sandsynlighed vil kunne lide. Og det fristes vi naturligvis til at lade os drage af. Men det også er sundt at lade sig udfordre ind imellem, at læse noget, som er helt nyt og ubetrådt land for os. Det er ofte der de helt store og ekstraordinære oplevelser ligger gemt.

Som streamingtjeneste for bøger arbejder vi hos Bookmate selv med algoritmer og data for at servere gode bud på spændende eller relevante oplevelser for læserne. Men vi er af den klare overbevisning, at der også skal mennesker til. Derfor anbefaler vores redaktører bøger hver eneste uge – både nyhederne og de titler, der har lidt flere måneder og år på bagen.

Som næste led i vores fokus på fordybelsen lancerer vi nu den nye platform, Bookmate Journal. Det er et bogtillæg med baggrundsartikler om litteratur og læseoplevelser. Forfatterportrætter, tendensartikler, nørderier og meget andet.

Vi elsker litteratur, bøger, e-bøger og lydbøger. Og vi elsker læseoplevelser, der går et stik dybere. Derfor har vi skabt en platform til det baggrundsstof, der følger med den gode litteratur og de store læseoplevelser.

Bookmate Journal er et bogtillæg uden anmeldelser. Vores mission er at inspirere til læseoplevelser og invitere til fordybelse. Målet er ikke at bringe anmeldelser, der vurderer bøger på en skala fra et til fem. Med Bookmate Journal er målet tværtimod at stoppe op ind imellem, trække vejret, tænke efter og for en stund dykke lidt dybere.

Aktuelle artikler

I frontlinien”

Et lille uafhængigt forlag trodser en ‘problematisk’ lovgivning og udgiver nu ungdomsbøger om vigtige men ildesete temaer i nutidens Rusland. Bookmate Journal fortæller om forlagets arbejde med at udgive russisksprogede ungdomsbøger, der ikke er bange for at tage emner som (homo)seksualitet, racisme og psykisk sygdom op.

Corona i ny dansk litteratur”

Mens Danmark periodevis har været mere eller mindre lukket ned, hvor den ene corona-bølge efter den anden er skyllet ind over landet, har en række danske digtere og forfattere skrevet om tiden under corona-pandemien. Bookmate Journal sætter spot på tre bøger om corona i ny dansk litteratur.


Den mest ægte magi”

Hvordan er det at arbejde med store klassikere? Redaktøren på Forlaget Turbines klassikerserie fortæller i Bookmate Journal om arbejdet med at finde guldet frem. Og om den bedste, vigtigste og mest ægte magi i hele verden.

Mere end bare lydtapet”

Engang var det kassettebånd, siden CD’er og nu digitale filer i streaming, og lydbogen er for alvor på fremmarch. Derfor er det på tide, at vi begynder at anerkende, hvad den faktisk kan. Bookmate Journal tager lydbøgernes boom under kærlig behandling.

“Læser drabschefen krimier?”

Kan man, når man gennem et langt arbejdsliv har mødt den ene drabsmand efter den anden og bevidnet en række store tragedier fra første parket, finde ro og underholdning i kriminallitteratur? Bookmate Journal har talt med den tidligere chef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen.

“Roser, blod og råddenskab”

Om liv og død og fotosyntesens alkymi. Naturformidler, Nina Tofte Hansen, deler sin læseoplevelse af Charlotte Weitzes »Rosarium«

Læs disse og mange flere på journal.bookmate.dk