Næste:
Næste:

Min vej ud af stress og angst med Body SDS

Der kan være mange gode grunde til at opsøge Body SDS. Body SDS-metoden, der er en holistisk tilgang til krop og psyke, kan afhjælpe og behandle en række fysiske skavanker i bevægeapparatet, men også stress, angst og depression.

Lotte Westerberg, der er 49 år, gift og mor til to sønner, kom tilbage på rette spor med hjælp fra Body SDS. Det skete efter hun var gået ned med stress tilbage i 2012. Men historien begynder et helt andet sted, og med et noget andet udgangspunkt.

Rygsmerter og stress

Netop tilbage i 2012 havde Lotte Westerberg, der var ansat i Novo Nordisk, i længere tid døjet med smerter i ryggen. Hun havde været i behandling hos både fysioterapeut og kiropraktor uden de helt store fremskridt. Derfor var hun åben for nye alternativer for at komme smerterne til livs.

Faktisk bliver man sat mentalt på stand by, og er kun koncentreret om sit åndedræt.


Lotte Westerberg er færdiguddannet som Body SDS-terapeut til december, og føler sig rustet til opgaven i kraft af den erfaring og bagage hun selv har opsamlet gennem livet.

En kollega anbefalede hende at opsøge Body SDS. Og ja – hvorfor ikke tænkte hun? Hun troppede op til et informationsmøde, og blev blæst helt bagover. Var sikker på at hun nu have fundet den behandling, der en gang for alle kunne gøre hende fri af rygsmerterne. Men så ville skæbnen det ikke anderledes, end hun allerede en uge efter informationsmødet gik helt i sort, og ned med stress. Og det endda før hun var gået i gang med behandlingsforløbet for ryggen. Derfor var gode råd dyre. Her svarer Lotte Westerberg på fire helt centrale spørgsmål om Body SDS-metoden, og hvorfor hun selv har valgt, at gå i gang med uddannelsen til Body SDS-terapeut.

Hvordan hjalp Body SDS dig med din stress?

- Jeg var virkelig hårdt ramt og helt nede, da jeg første gang blev ramt af stress. Det var kun en uge efter mit første møde med Body SDS. Men på informationsmødet jeg havde jo lyttet til og erfaret, hvad Body SDS-metoden kan afhjælpe. Og efter 14 dage fik jeg samlet mig sammen, og slæbt mig hen til min første behandling. Og så skete der ellers noget med mig. Jeg lærte at trække vejret rigtig. Altså ind gennem næsen, ned i maven og udånding med lyd på. Det giver ro og balance, og skaber et større indre rum i kroppen, fordi man får gang i lymfesystemet, løsnet spændinger og fordi blodet bliver bedre iltet. Faktisk bliver man sat mentalt på stand by, og er kun koncentreret om sit åndedræt. Det er en frihed, og en mental frigørelse, hvor man får kontakt med sig selv og sin krop igen. Og det er jo netop det man har behov for, når man er stressramt, som jeg var, fortæller Lotte Westerberg.

Hvorfor gik du selv i gang med uddannelsen?

- Jeg startede på uddannelsen i november 2015 og bliver færdig her til december i år. Grunden til at jeg startede på uddannelsen er, at Body SDS virkelig har hjulpet mig igennem en svær periode i mit liv. Det er jeg meget taknemmelig for. Derfor vil jeg gerne give den gave, videre til andre. Hjælpe andre der havner i en svær situation i livet, eller blot vil holde kroppen ved lige og fit, så den kan tackle de udfordringer, der kommer i livet. Derudover er jeg sikker på, at jeg vil trives i behandlerrollen, fordi jeg altid har evnet at lytte med empati. Det med at lytte og samtaleterapi er i det hele taget en vigtig del af Body SDS-uddannelsen, og en del jeg selv har erfaret. Jeg er nemlig vokset op med en psykisk syg mor, som der hele tide skulle tages hensyn til. Det har haft den virkning, at jeg altid har været den pæne lidt tilbagetrukne Lotte, der ikke ville være i vejen og til besvær, og derfor lagde låg på mine følelser. Mine egne krav og behov blev tilsidesat og jeg mistede kontakten til mig selv, fordi jeg tilpassede mig omgivelsernes forventninger. Det er slut nu. Eller det er i hvert fald blevet meget bedre i takt med, at selvværdet er vokset betragteligt. Men jeg tager bestemt også uddannelsen, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for andre, forklarer Lotte Westerberg.

Hvad rummer uddannelsen?

- Body SDS-uddannelsen er en bred uddannelse, der har fokus på både individuel behandling og grundtræning. Uddannelsen rummer kropsterapi, samtaleterapi, forskellige teknikker, massage i tre niveauer og ledfrigørelse. De individuelle behandlinger sættes naturligvis sammen efter klientens behov, mens selve grundtræningen består af tre hovedelementer. Det er led- og muskeløvelser, der rummer 7 faser. Her starter man med fødderne, og bevæger sig opad til knæ, hofter, overkrop, skulder, arme og nakke. Herefter står den på Legende Øvelser, hvor det handler om at få pulsen op, og til sidst udstrækningsøvelser for at øge smidigheden i kroppen. Et grundtræningsforløb tager to timer i alt, og så skal jeg eller love for at krop og sind har fået en tur i vridemaskinen. Der bliver frigjort endorfiner en masse, og kroppen føles let og frigjort, og derfor klar til nye udfordringer, fortæller Lotte Westerberg.

Hvad er dine drømme på sigt?

- Med min egen bagage, og den personlige rejse, jeg har været på, hvor jeg med mod, vilje og udholdenhed har ryddet op i mit liv samt min erfaring med rygsmerter og de dyrekøbte erfaringer med stress, føler jeg mig rustet og parat til at gå i gang med at tilbyde behandlingsforløb i min egen praksis, når jeg nu afslutter min uddannelse som Body SDS-terapeut.

Jeg har fået en række nye perspektiver på livet og tilværelsen, hvor det største tab ikke sker, når vi dør, men i stedet når vi lader muligheder for at leve helt gå os forbi.


Det må meget gerne være i et behandlingsfællesskab med andre terapeuter, så vi kan sparre med hinanden. Om det så skal være på fuld tid, eller behandlinger et par gange om ugen må tiden vise. Jeg er åben. Jeg har fået en række nye perspektiver på livet og tilværelsen, hvor det største tab ikke sker, når vi dør, men i stedet når vi lader muligheder for at leve helt gå os forbi. Livet er meget kort, så udnyt det fuldt ud og lev efter dine værdier. Du skal leve - ikke kun overleve, siger Lotte Westerberg.