Næste:
Næste:

© 2019 Nordisk Film

Guide: 10 fantastiske julefilm, du kan streame på nettet

Julen nærmer sig, og det er højsæson for hjemlig hygge. Og hvad er mere hyggeligt end en rigtig god julefilm? Vi har udvalgt 10 fantastiske julefilm, du kan leje, købe og streame på blockbuster.dk. Både helt nye film og gamle klassikere, der tåler gensyn år efter år. Så er det bare at hoppe i julesweateren og blænde op for masser af juleunderholdning.


1. Den tid på året – Jul i den dysfunktionelle familie

Julen er hjerternes fest, men også højsæson for familiekonflikter og skuffede forventninger. I den danske dramakomedie ”Den tid på året” er der inviteret til juleaften hjemme hos parret Katrine og Mads. Og det går ikke stille for sig. Her er familiemedlemmer, som drikker sig under bordet, søskendekonflikter og verbale slagsmål om, hvorvidt der skal serveres and eller flæskesteg. Mange kan nok – på godt og ondt - spejle sig i filmens bittersøde – og lettere komiske juleunivers.

Den tid på året (2018)

© 2019 Nordisk Film

2. Julemandens datter – Piger kan da også blive julemænd

Denne skønne danske julefilm for både børn og voksne handler om, hvordan det er at vokse op som datter af selveste julemanden. Vi følger den 12-årige datter Claudia. Hun vil gerne gå i sin fars fodspor og går på julemandskole i Grønland. Men der er ét problem – julemandshvervet er kun for drenge, og Claudia må gå gennem mangt og meget for at bevise, at hun er en ligeså værdig julemandskandidat som drengene på skolen.

Julemandens datter (2018)

© 2019 Scanbox

3. Love Actually – Hjertevarm komedie

Den charmerende britiske komedie Love Actually er efterhånden blevet en rigtig juleklassiker. I filmen følger man otte forskellige par i ugerne op til jul, hvis liv bliver viklet ind i hinanden.

Det er en film om kærlighedens svære vilkår, men også om julens varme og glæder.

Filmen er sukkersød og charmerende, men har også masser af bid og bringer både smil og tårer frem. Det er en film om kærlighedens svære vilkår, men også om julens varme og glæder. Og så kan man ikke mindst nyde et fantastisk hold af skuespillere, blandt andet Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley og Hugh Grant.

Love Actually (2003)

© 2019 SF Studios

4. Alene Hjemme – Juleeventyr i New York

© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved

Hele familien er taget på juleferie udenbys – undtagen Kevin. Han er blevet efterladt alene i det store hus i New York. Og det er vi mange, der er glade for. Der er nemlig kommet to fantastiske julefilm ud af Kevins alene-jul, hvor den unge knægt tager på det vildeste eventyr ud i byen. Alene hjemme-filmene er blandt verdens mest populære julefilm.

Alene Hjemme (1990),Alene Hjemme 2 (1992)


5. Grinchen – filmene om den grønne julehader

Historien om det grønne, julehadende væsen Grinchen er elsket af mange og er perfekt juleunderholdning for store børn og voksne. Man kan opleve Grinchen i både i filmen ”Grinchen, julen er stjålet”fra 2000 og i den animerede version fra 2018. I den oprindelige version af filmen spiller Jim Carrey den ensomme og vrede Grinchen, der klæder sig ud som julemand for at ødelægge Hvemmernes store julefest. Men nok virker Grinchen ondskabsfuld, men mon ikke, der også banker et varmt julehjerte inde bag den hårde facade?

Grinchen (2018),Grinchen, julen er stjålet (2000)

© 2018 Universal Studios. All Rights Reserved

6. Die Hard - Hårdtslående julehygge (1988)

En kontorbygning i New York bliver invaderet af terrorister juleaften, og alle i bygningen bliver taget som gidsler. Politimanden John McClanes (Bruce Willis) tager sagen i egen hånd og sætter alle sejl til for at befri gidslerne, der blandt andet tæller hans kone. Actionfilmen Die Hard er ikke ligefrem en klassisk julefilm, men er ikke desto mindre en af de allermest streamede film i julen og altid et gensyn værd.

Die Hard (1988)

© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved

7. Fars Fede juleferie – godt grin til hele familien

En klassisk julekomedie, som altid tåler et gensyn, og som helt sikkert vil frembringe både julestemning og masser af grin. Det er nemlig fald-på-hallen-komik af bedste skuffe, når Clark Griswold (Chevy Chase) gør alt, hvad han kan, for at give hele familien en rigtig, hyggelig gammeldags jul. Det kan kun gå galt, og det gør det også…

Fars Fede juleferie (1989)

© 1989 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

8. The Holiday – Romantik på juleferien

Er du til rigtig juleromantik, så er den britiske ”The Holiday” det helt rette valg. I filmen bytter de to singler, amerikanske Amanda (Cameron Diaz) og britiske Iris (Kate Winslet), hus i deres juleferie. Det bliver et skæbnesvangert bytte. Amanda forelsker sig i Iris’ bror Graham (Jude Law), mens Iris forelsker sig i komponisten Miles (Jack Black). Og så er der ellers dømt juleferie med romantiske forviklinger!

The Holiday (2006)

© 2006 Columbia Pictures Industries, Inc. and GH One LLC. All Rights Reserved

9. Elf – En menneske-nisse kommer til byen

Med den amerikanske julekomedie Elf er der lagt op til julehygge for hele familien. Vi følger Buddy, der er adopteret af nisser og vokset op på Nordpolen og derfor fejlagtigt tror, han selv er en nisse. En dag går sandheden op for Buddy. Han forlader derfor Nordpolen og drager til New York for at finde sin biologiske far. Det bliver et møde med en fortravlet verden og flossede familieværdier. Men Buddy har en mission!

Elf (2003)

© 2019 SF Studios

10. Jul på Vesterbro –Julekalender mest for voksne (2003)

©Artpeople

Oplev Anders Matthesens elskede og satiriske voksen-julekalender Jul på Vesterbro. Handlingen udspiller sig hos familien Stardust på Vesterbro i København. Gennem 24 afsnit følger vi den samspilsramte familie, der tæller familieoverhovedet og pølsevognsejeren Stewart Stardust, sønnen Danny, der netop er blevet prøveløsladt, og en række andre sjove og skæve karakterer – alle spillet af komikeren Anders Matthesen.

Jul på Vesterbro (2003)