Næste:
Næste:

Fysisk leg og ny teknologi møder hinanden i BRIO World Smart Tech Sound

BRIO’s togbane er en vaskeægte klassiker, som siden 1950’erne har slanget sig rundt på mangt et børneværelse og bibragt minder om god leg. Og toget er stadig på skinner. Fulgt med tiden og afstemt moderne børn, der Ifølge Erik Söderlind, design manager hos BRIO, stadig skal lege fysisk, men samtidig klædes på med teknologi, som en del af samtiden.

 

“Det er gennem leg, børn lærer. For de små børn sker læring gennem udforskning og ved at eksperimentere. De lærer at forstå, hvordan ting fungerer ved at bruge hænderne til at bygge og kreere og ved at bevæge sig rundt og have det sjovt,“ fortæller Erik Söderlind om vigtigheden af børns fysiske leg.

Læs mere om BRIO World Smart Tech Sound her

Den fysiske leg er vigtigst

Og netop den fysiske leg er i centrum, når Erik Söderlind og hans team af produktudviklere skaber legetøj til børn fra 3 år og opefter. Nyeste skud på stammen er BRIO World Smart Tech Sound, som i oktober 2020 har set dagens lys i Danmark.

Når vi udvikler BRIO togbanen og lægger et lag af teknologi oveni, gør vi det med en mindful tilgang i forhold til, at børn i dag vokser op i en digital verden

“Når vi udvikler legetøj, er børns fysiske leg altid i centrum. Det andet er lag, vi putter ovenpå, som nu med BRIO World Smart Tech Sound, hvor vi har tilføjet et teknologisk lag, så det passer til nutidens digitale børn. Der er mange positive ting, man kan lære gennem teknologi og digitale medier, men BRIO bliver ved med at have den fysiske leg i fokus. Vi bruger kun de positive effekter af det digitale og teknologien og undgår de negative, hvor barnet ikke bevæger sig og er pacificeret i sofaen,” forklarer Erik Söderlind.

Med til BRIO World Smart Tech Sound hører en app. Via den kan barnet optage og redigere lyde, men effekten af at bruge appen får barnet kun, ifølge Erik Söderlind, i den fysisk leg: “Appen fungerer kun i interaktionen med den fysiske leg. Barnet bliver nødt til at forlade skærmen for at prøve de ting af, som er foretaget via appen. På den måde vinder den fysiske leg over det teknologiske element, vi har tilføjet toget.” Design manageren forklarer også, at man sagtens kan lege med toget uden at bruge appen.

Smart Tech Sound giver legen en personlig dimension

Med BRIO World Smart Tech Sound er det, som navnet antyder, lyden, som spiller en rolle. Barnet kan optage sin egen stemme og derefter høre den fra toget eller ved stationerne. Og netop barnets egen stemme personliggør legen og får barnet til at knytte sig til legen:

“Med BRIO World Smart Tech Sound bliver legen mere interagerende, personlig og fordybende. I udviklingen af BRIO World universet har vi i forvejen lagt vægt på, at barnet skal kunne genkende ting fra den virkelige verden f.eks. lastbiler og andet, man kunne passere på en rigtig togtur. Og Smart Tech Sound er næste skridt i måden at personliggøre og forbinde legen til barnet selv og barnets verden. Der er noget meget personligt ved en stemme, og den giver genklang på en god en måde hos børn. Man bliver jo næsten selv lokomotivføreren i toget, og det giver følelsen af, at det virkelig er “mig”, der leger med det her."

  • Fortidens tog ruller ind i fremtiden med traditionen i behold

    “Vi ved, at i udgangspunktet har vi et rigtig godt stykke legetøj, der både har historie og tradition. Når vi udvikler BRIO togbanen og lægger et lag af teknologi oveni, gør vi det med en mindful tilgang i forhold til, at børn i dag vokser op i en digital verden. Vores legetøj bliver ved med at være relevant for moderne og kreative børn og samtidigt lærerigt for børnene at lege med. BRIO bygger fortsat på en god historie. Og hvis barnet hiver sine forældres eller bedsteforældres BRIO togbane frem fra gemmerne, kan barnet lege med det sammen med det nye Smart Tech Sound. For alt passer sammen. Alle tog og alle skinner passer sammen. Teknologien er blot et lag,“ fortæller Erik Söderlind og fortsætter:

    “Først havde vi det manuelle tog i træ, så introducerede vi batteritoget, som var en ny udfordring for børnenes leg, og så tilføjede vi et tog med fjernbetjening. Alle er nye perspektiver i forhold til at lege og tænke på, som passer ind i samtiden,” fortæller Erik Söderlind om den udvikling, det gode gamle tog har undergået, som nu trækker sine spor helt op i den teknologiske nutid, men stadig værner om og værdsætter traditionen om godt legetøj, børn skal lege fysisk med.

    Læs mere her